Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 05:30 - Разпети петък
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 836 Коментари: 2 Гласове:
1



Точно така! Днес е разпети петък! Денят, в който Христос е дал живота си, за да можем ние, 2 000 години все още да грешим безнаказано. Грешим е невинна дума. Тя предполага липса на умисъл. Ние грешим умишлено! Кой повече, кой по-малко... Едни грешки са на микро ниво, други - на макро... И са все грешки! Имат последствия! Питам се: толкова хора ходят вече да се черкуват, да се пречистят, изповядат, да запалят свещ за здраве, за умрели, за благословия, наистина ли са вярващи и наистина ли искат да се пречистят? Ако е така, защо светът става все по-лошо, все по-гадно и опасно място за живот? Защо изпитвам нуждата да емигрирам не от България, а от планетата Земя, които толкова много обичам? Защо огромното множество хора, добри сами за себе си и по себе си, допускат едно малцинство да обсеби и отрови земята ни и живота ни? А, иначе, сега са свети дни. Вчера беше Велики четвъртък, днес - разпети петък, утре - Велика събота и ... Възкресение Христово! Неделя! С какво ще отбележим този ден? Със скандала с ЕГН?! Със дългия списък с хора, които не са си получили и няма да си получат заплатите, та не могат нито да си боядисат яйца, нито да си купят козунак, нито да се черкуват?! С траура на семейството на убитата в Поморие Александра? С докараните до лудост хора и техните семейства, като това в Лясковец? Не знам. Чувствам се гневна! С такава погнусена, гневна душа, с такова отчаяние и неверие в положителен обрат на нещата не можеш да се черкуваш и да се радваш на Възкресението! Аз страдам! Защото, ако възкръсналият Исус преживее един ден сред нас, ще пожелае своята Голгота и няма да иска повече да възкръсва! Ще съжали, че е дал живота си за такива твари, като нас и като нашите управници! Нищо от уроците му и от заветите не е останало живо и не се прилага! Какво като го четат в черквите? В живота го няма! А, нали там трябва да го има, за да стане Земята царство Божие, а ние - деца Божии? Ама, не само на думи, а на истина?!
   Няма да пиша повече, за да не ви разваля окончателно празничното настроение. Само ще помоля: помислете! Какви са християнските добродетели и носите ли ги? Кои ви липсват и защо? Можете ли да попълните тия липси? Ще се опитате ли? Това е повелята на тия дни и аз се моля, да я изпълните. Аз ще го направя!
          Весели празници!


Тагове:   фейсбук,   две,   ТРИ,   едно,   клуб оптимист,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. melin - Днес на разпети петак, нека да сме по ...
18.04.2014 09:46
Днес на разпети петак , нека да сме по смирени!
Весели празници.
цитирай
2. goblenka - нека да сме по смирени!
19.04.2014 09:12
Вече е събота. Доста време сме смирени. Вече трябва да не сме! Да не се смиряване пред целия този негативен поток, с който е пълен денят ни! Христос също не е бил смирен и смъртта му на кръста е апотеоз на неговото не смирение! Защото това, което ни гнети не е от Бога, а от други хора, които наистина трябва да смирят апетитите и личните си амбиции!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 141601
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930