Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 07:00 - Село Розово
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 2367 Коментари: 16 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съвсем наскоро се поздравявахме с Христос Воскресе! Даже, все още го парвим, като се срещнем! И... Какво е казал Христос? Да не отказваш вода на жадния, потропал на вратата ти! Да не отказваш хляб на гладния! Да не тормозиш и ограбваш вдовицата, сирачето, немощния! Никъде не пише дали той трябва да е от " правата вяра", или " неверник"! Пише само това: да помогнеш на ЧОВЕК! Да простиш на ЧОВЕК! Да му опростиш дълговете и греховете спрямо теб! С какво заслужиха тия страдалци такова отношение? С това, че са мюсюлмани? Че са дошли от Сирия и някой се питат, защо не са останали в Турция, дали са бежанци, или емигранти? Да попитам сънародниците си, не само от Розово, а от цяла България: Какво би станало, ако светът, приютил наши граждани, било то защото учат там, или са гурбетчии, или направо емигрирали, търсейки по-добър живот, направи същото? Прогони ги! Как бихте се чувствали, уважаеми сънародници? Мен ме е срам заради селяните от Розово, заради тези сънародници, които оправдават това и го подкрепят! Срам ме е заради глупостите, които се насаждат в съзнанието на хората, че видите ли, подменя се и то планово, етническия и религиозен състав на народа и в частност - на селото! ГЛУПОСТИ! И това, за да се оправдае едно безчувствено, не хуманно, ксенофобско поведение и един такъв акт! Срам ме е! И да им се извиня, не върши работа! Не мога да изтрия обидата, която са преживели! Болката! И, все пак: Съжалявам! Много!


Тагове:   фейсбук,   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. minevv - демагози
29.04.2014 09:47
http://nikikm.blog.bg/politika/2014/04/28/koi-sydeistva-za-vnosa-na-isliamisti-u-nas-http-bezpartien-c.1260663#last_comment
цитирай
2. a440 - Гоблинке, ами както те е срам, отиди ...
29.04.2014 12:38
Гоблинке, ами както те е срам, отиди в 'толерантните' стрни и проповядвай толерастия. Ти някога работила ли си с "ПРавоверни фанатици" ,защото аз работя и мога да ти кажа че, никак не е розово. Толкова манипулиран живот не можеш дори да си представиш. Сигурен съм, а и практиката по света го диказва че станат ли мнозинство , тези няма да простят дори на защитниците си. Действията на хорара в Розово ,мисля че, са напълно оправдани. КОЙТО ИСКА ТЕЗИ "Бежанци" ДА СИ ГИ КУЛТИВИРА В КЪЩИ а не да ги натриса на хората
цитирай
3. ssvetozar - Защо да са глупости ?
29.04.2014 15:14
"Срам ме е заради глупостите, които се насаждат в съзнанието на хората, че видите ли, подменя се и то планово, етническия и религиозен състав на народа и в частност - на селото! ГЛУПОСТИ!"

Щом в България се заселват хора от други етноси и религии, то безспорен факт е, че етническия и религиозен състав на народа се променя. Това не трябва да се "внушава", тъй като е очевидно за всеки човек с логическо мислене.
Ако нещо бъркам, поправете ме.
цитирай
4. goblenka - Гоблинке, ами както те е срам, отиди ...
29.04.2014 16:53
Не ти харесва крайния ислям? Правилно! А, крайният национализъм? Защото, случилото се в Розово е проява на такова нещо. Краен национализъм! И, даже не е искрен! Защото, ако не са тия сирийски семейства, а ги призовете за нещо, свързано с България, колцина ще се отзоват! Значи, говорим за ксенофобия! Щом розенчани са готови да приемат хора от западни страни и Русия, богати хора, дори да са от арабския свят, но не и тия изпаднали в криза и безизходица хора...
цитирай
5. goblenka - Защо да са глупости ?
29.04.2014 16:56
Защото, от пристигналите у нас хора, наричани бежанци, или емигранти, остават на наша земя твърде малко. Не може да се нарече планово заселване. Защото, по същата логика, нашите хора трябва да бъдат прогонени, за да не замърсяват, или разводняват други народи. Защото, днес светът е отворен за всеки, който може да си позволи, или животът го принуди, да пътува, да се пресели, да работи в друга страна! Не тия пришълци ще ни променят генетиката, а тия наши емигранти, които променят нечия друга, а тук никой не ги замества! Старите умират, а те раждат деца на други народи. Тук остават кои? Не са сирийците.
цитирай
6. goblenka - Нещо важно!
29.04.2014 17:00
Не знам как си представяте етнически чиста България, като ние сме смес от доста етноси. Не знам и как ви се вписват едни хора, и нямате против техния генетичен принос към БГ фонда, а имате против други. Къде има чиста етническа нация? Не ви ли се привижда Хитлерова Германия и нейния фюрер?
цитирай
7. ssvetozar - Защото, от пристигналите у нас х...
29.04.2014 17:33
goblenka написа:
Защото, от пристигналите у нас хора, наричани бежанци, или емигранти, остават на наша земя твърде малко.


Дай Боже да е така, но какви са гаранциите ? Къде е казано, че тези хора ще останат в това село например 3 месеца и след това ще отидат ... къде ?

Вие подменяте въпроса. Забележката ми беше само към Вашето твърдение, че т.н "бежанци" не подменяли етническия и религиозен състав на дадено място. Естествено че го подменят със самото си присъствие. Просто за Вас в това няма проблем, Вие харесвате сирийци, но хората в Розово явно имат друго мнение и се борят да живеят в родното си место както им харесва. По същия начин, както другаде се борят срещу сметища например. Аз съм против тоталитарното насилие на властта към хората, против потъпкването на тяхната воля.
цитирай
8. goblenka - Защото, от пристигналите у нас х...
30.04.2014 06:40
ssvetozar написа:
goblenka написа:
Защото, от пристигналите у нас хора, наричани бежанци, или емигранти, остават на наша земя твърде малко.


Дай Боже да е така, но какви са гаранциите ? Къде е казано, че тези хора ще останат в това село например 3 месеца и след това ще отидат ... къде ?

Вие подменяте въпроса. Забележката ми беше само към Вашето твърдение, че т.н "бежанци" не подменяли етническия и религиозен състав на дадено място. Естествено че го подменят със самото си присъствие. Просто за Вас в това няма проблем, Вие харесвате сирийци, но хората в Розово явно имат друго мнение и се борят да живеят в родното си место както им харесва. По същия начин, както другаде се борят срещу сметища например. Аз съм против тоталитарното насилие на властта към хората, против потъпкването на тяхната воля.

цитирай
9. goblenka - Дай Боже да е така, но какви са гаранциите ? Къде е казано, че тези хора ще останат в това село например 3 месеца и след това ще отидат ... къде ?
30.04.2014 06:52
Първо, 3 семейства не могат да променят етническия състав на едно населено място, или религиозната му насоченост. Могат да го обогатят. Второ, те не внасят нещо ново по земите ни, нито го изнасят. Колко ще останат те не са казвали, а и едва ли могат да кажат. Кой знае, кога ще може да се живее безопасно в Сирия? Ако хората са нестабилни в самоопределението си и в религиозните си пристрастия, всеки го заплашва. Но, струва ми се, за случая "Розово" не това е причината. Към днешна дата малко българи, независимо от самосъзнанието си, са готови на някаква, макар и минимална саможертва за България и за БГ народ, или за вярата си. Особено православните християни! Да! В последните години се черкуват, ходят по манастири, празнуват големите религиозни празници, но - до там. Сърцата им са празни от към християнски ценности и поведение. Все едно са се накичили с модерен костюм, който ще свалят, щом се смени модата. Така че, националистичните и религиозни мотиви не са истински и не са нищо друго, освен опит да се оправдае липсата на хуманност, съпричастност, човечност! Опит да се оправдая ксенофобията. Да! Българите имат лошо отношение към циганите. Извинете: ромите. И към последователите на крайния ислям. Към вторите и аз имам резерви и много съм писала. А, насаждащите такъв направо съм клеймила и не искам да ни доближават! Но, вие смесвате нещата в едно и става каша, която не може да се преглътне. Тия хора не са проповедници на краен ислям, а традиционния си го имаме. Свикнали сме с него и с последователите му, с джамиите, та даже и с шалварите и вече със забулените жени и брадати мъже. Не е това причина за омразата. Те не са и престъпници, или някакви опасни за съседите си хора. Те са хора, желаещи едно тихо и спокойно място, където тихо да си живеят и отглеждат децата. Да! Но те са бедни! Цветът им много прилича на този, на нашите роми. Говорят на друг, непознат език... Не, че бихте разбрали какво си говорят циганите на цигански!
цитирай
10. goblenka - Дай Боже да е така, но какви са гаранциите ? Къде е казано, че тези хора ще останат в това село например 3 месеца и след това ще отидат ... къде ?
30.04.2014 06:56
Ако бяха богати, ако се носеха важно, ако се големееха, розенчани щяха да им легнат в краката и да им предложат и децата си! Щяха да се хвалят, че са се сприятелили, пили са си кафето, ходили са на гости, ще отидат и в страната им на гости, ще въртят общ бизнес... Не! Не е празнословие! Така се отнасят към всеки " преуспял" и към всеки, ударен от живота! Това е типично поведение и отношение у нас! И, етносът, религията, нямат значение! Просто, снобизмът е пораснал и станал лице на масовия българин! Добре, че не е на всички!
цитирай
11. ssvetozar - Първо, 3 семейства не могат да пр...
30.04.2014 08:45
goblenka написа:
Първо, 3 семейства не могат да променят етническия състав на едно населено място, или религиозната му насоченост. Могат да го обогатят.


Логически "обогатяването" е промяна. :) А каква оценка ще се даде на тази промяна, положителна или отрицателна е личен избор на всеки човек. Аз разбирам Вашето мнение, Вие имате право на такова, но също такова право имат хора с противоположното мнение. Какво решение ще се вземе по даден въпрос би трябвало да зависи от мнението на болшинството пряко засегнати от даден проблем. Такова е моето разбиране.
цитирай
12. goblenka - Просто за Вас в това няма проблем, Вие харесвате сирийци, но хората в Розово явно имат друго мнение и се борят да живеят в родното си место както им харесва.
30.04.2014 13:08
Аз харесвам всички добри хора и не харесвам лошите! Така и трябва да бъде! От кои са хората, които прогонват едни никому не навредили хора?
цитирай
13. goblenka - Логически "обогатяването" е промяна.
30.04.2014 13:09
Така е. А, животът е промяна! Няма ли промяна - има смърт! Ние искаме да живеем! Всички искат да живеят! Не е ли така?
цитирай
14. minevv - толкова демагогия е останала
01.05.2014 12:39
1. ние сме с доста малко генетични примеси - погледни картата на генетичните изследвания.
2. няма емигранти и бежанци - има заселници, не спазващи законите
3. има закони за произхода на парите
цитирай
15. goblenka - толкова демагогия е останала
02.05.2014 06:28
Не е останала, а се трупа. Постоянно и за всичко! Вярно е, че сме генетично много чисти.Вярно е също, че се израждаме духовно и морално. Специално за семействата, изгонени от Розово, така и не разбрах, какво са направили, за да бъдат изгонени. Какво закононарушение. А, в случая това е важното. Не от къде са, на кой бог се молят и колко пари имат, или от къде ги имат. Произход на парите казваш. Важно е, разбира се, дали са от семеен бизнес, или от религиозна фондация, но, мисля, властите са си свършили работата, преди да им позволят да се установят в България. Истерията на розенчани е провокирана точно от пропаганда и демагогия. Самата тя е демагогия. Така мисля. Тия хора не застрашават генетичната ни чистота. както не я застрашават и другите етноси, които живеят сред нас. Така беше. Вече не е така. Смесените бракове зачестиха и обикновено се раждат не толкова на база любов, колкото на интереси. Е! Има и по любов, но... По интереси са повече, а без брак пък са най-много съжителствата. Но от всички съжителства се раждат деца със смесена кръв. Интересното е, че не се притеснява никой, ако замърсяването е от богата фамилия, без значение от каква народност е, предпочитат се западни "присадки", но може и да са от други посоки. така че, причината " чисто етнически място" отпада.
цитирай
16. goblenka - "бежанци" не подменяли етническия и религиозен състав на дадено място.
02.05.2014 06:37
Разбира се, че не го подменят! Те нямат желание да се женят и създават деца с розовчани! За разлика от нашата разкрепостеност, те се държат за корена си доста по-здраво! По-скоро някой от Розово ще поиска да се ожени за член от семейството, заради парите, защото пишете, че са имотни, от колкото, някой от прогонените да поиска това! Виж, смесване с някое мюсюлманско семейство от друго село, или град - може. Но, те нямат толкова големи деца, струва ми се. Разводите при тях не са добре приети, както и изневерите. Така че... Страхът от подмяна на гена и етноса е излишен. Дали харесвам сирийците?! Аз харесвам всички хора, които не са направили нищо лошо никому! Дали ги харесвам повече от българите? Зависи! Не може да се говори за всички. Има българи и българи, както има сирийци и сирийци. Повтарям: харесвам добрите, човечни, мирни хора, без значение на следващите им определения! Не харесвам злите, жестоките, подлите, безчувствените, войнолюбци и насилници, без значение на следващите им определения! Какви определения? Народност, пол, религия, възраст, образование, имотност, дали са интровертни, или не.... Всички тия неща идват после! Същото се отнася и до политическата им ориентация. Пропуснах я.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140898
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930