Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2014 07:40 - Сагата: България
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
2



  Дързост и красота ряпа да яде по брой серии! Ама пък, нашата е като индийски сериал! Сълзи, сълзи и пак сълзи!
  От къде да почна? Айде от влаковата катастрофа! Кой крив, кой прав, ама - пострадали много, щетите - сериозни... Итересни коментари. Значи, машинистът вероятно е починал преди катастрофата, ама помощнкът нямал право да кара влака в този участък. Все пак - карал. Имало знак преди този участък, да се намали скоростта на 80 км/ч, ама влакът влязъл в него не с очакваните 40, а с 80! Трасето било новичко и няма причини, няма как то да е виновно за катактрофата. Вероятно, машинистът е виновен. Превишена скорост! Сиреч - човешка грешка! Да, ама той мъртъв! Той да, ама семейството му живо! На неговата възраст, сигурно има жена, деца, родители! Кой помисли, че те изживяват кошмар? Човекът го няма! Сочат го с пръст, като причина за смъртта и нараняванията на 60 човека! Материалните щети за чия сметка са? Той е виновен и за тях! Всичко това, изговорено и изписано, преди да са изследвани причините, преи да е направено заключението. По нашенски! Да определим виновния! Да го посочим с пръст! После?
  Отново КТБ! 3.5 милиарда изчезнали! Документи -изчезнали! Замесени в скандала лица - изчезнали! Но! Няма свързаност с партии! Бюджетът ще гарантира влоговете?! Как ще го направи? Като налее в банката изчезналите 3.5 милиарда! Ама, това щяла да го направи държавата, в полза на вложителите и бюджетът нямало да пострада! Как ще стане това? Само със заем, за да не се увеличи дефицитът! Кой пълни бюджета и кой плаща държавните заеми? Народът! И, като изчистим излишното, остава: едни хора се нагушили с 3.5 милиарда! Трябва да ги има тия милиарди, като гаранция за влоговете в друга банка, наречена депозитар. Къде ли са те и коя ли е банката? Защо не се покрият тия липси от там, до като трае разследването, а трябва държавата да налее съответната сума? После, влоговете се местят в дъщерна банка. Защо дъщерна? При каква лихва? Тя читава ли е, тази дъщерна банка, или ще се източи по същия начин? Нали управителното тяло е пряко свързано с това на КТБ? Има ли и какви са паричните потоци между двете банки? После щели да я продадат. Дали тази бъдеща продажба не е една от причините за сриването И? Дали някой не си я е пожелал преди това и тя не е била сготвена за него? Много се изговори кой е виновен, кой се е облажил! Ама, кой ще компенсира преследваните от прокуратурата за това, че са казали истината преди тя да бъде призната? Ще се свържат ли накъсаните нишки в досиетата, та да се проследи пътя на парите и на хората, които са ги взели? Ще се разбере ли, кой е унищожил част от документите? Ше се върнат ли изобщо тия пари? Този филм, в различни вариации сме го гледали много пъти! Фалирвали са се така държавни фирми и банки, източвали са се фондове, после, едни хора остават за винаги в чужбина, но с дебели сметки, а ние плащаме и преглъщаме никаквите обяснения и оправдания! Не знам до кога!
  Отново Станишев! Принца на соца! Да, ама е депутат в ЕС! Щеше да става евро комисар, ама се отказал! Той и евро депутат не щеше да става! Бил нужен у нас! Оказа се, че не е толкова нужен и замина! Явно и в комисариата не е тужен, за това решил да си остане лидер на ПЕС! Да, ама аз подочувам, че те си номинирали друг за този пост. Тогава? Какво ще си го правм принца? Остава му една сигурна и не лоша доходна и престижна позиция: лидер на КБ /Коалиция за България/. Е! На Моника това не и стига, ама, по-добре така, от колкото без позиция!
  Иначе, природата си продължава да злобее. Залива ни с порои и градушки. Права е. Заслужили сме си го. Много хора си работят за слава, макар да искат пари... Но, според нашите управници и работодатели, славата е нещо, което може да замени парите. То не е и слава, защото тия хора са безименни. Просто, в статистиката пише, че еди колко си човека си чакат заплатите от месеци! Няма наказани работодатели за това, че източват семейните им бюджети! Няма лихви и наказателни такси за просрочието. Но пък, за закъснелите плащания към НАП, банки, енерго, ВиК, телекоми, газ... Потърпевшите работници са виновни и ако намерят пари, трябва да платят и лихвите, и таксите, че и да загубят доброто си име и да нямат права за нови кредити, или толеранс! Това е у нас! Така са гласувани и приети в практиката нещата! И, не смейте да боледувате! Болниците нямат пари! Парите са за спасяване на КТБ! Ако все пак решите, подгответе си чаршафи, храна, лекарства, консумативи и пари. Никой няма да ви лекува без пари! Гледайте да боледувате през лятото, най-късно - през есента, защото през зимата трябва да си носите и "топло"!
  Оле, оле, оле! В кой век живее България? На кой континент? Нищо, че се пъчи, че е в ЕС! В НАТО! Смята се за цивилизована!
     ..... Думите ми свършиха! Нещата са такива, че за тях няма думи!
 



Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 141106
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930