Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2014 08:16 - Боли ме!
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 1167 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Мислех да пиша вчера, но не успях. Като че ли беше за добро, защото в предаването на НОВА ТВ, "ДИКОФФ", Миролюба Бенатова показа един материал за страшно бедствие във Враца през 1966-та. На връх 1-ви май! В близост до града има село, а над него - мина и хвостохранилище.За него имало доста сигнали, че представлява опасност и е въпрос на време, да вземе жертви. БКП и държавното ръководство, обаче, гласели големия празник 1-ви май. Не предприели нищо нито преди тази дата, нито в предходната година. Всъщност, предприели. Надградили запълненото хвостохранилище, което по план трябвало да се закрие. На връх празника, то се срутило, помело селото и половин Враца. Официално, жертвите са 118, но според ГРАО, погребани са 500 души. Тази двойственност не ме изненадва, защото, след голямото земетресение в Свищов, през 1977 също бяха обявени доста по-малко жертви от действителните.  Причината, да направи Бенатова този материал са многото бедствени ситуации през тази година в България. Когато говорим за тях, споменаваме Аспарухово, Добрич, Мизия, но истината е, че местата са много повече! Пострадалите - много повече! Щетите - огромни! Бездействието, замазването на вина - още по-огромни! И, бедствията се повталят като ехо, но не заглъхват! Ето, падна първия сняг и пак отне живот! Дебело искам да подчертая, че загубите на животни не трябва да са в графа "материални щети", защото това не са материали, а живи същества! Нищо, че съществуват в близост до човека, за да му дават помощ, продовоствие, или удоволствие! Те са живи! За това се казва " животни"! Загубата им не се измерва само в пари!

    От изборите насам, текат консултации за съставяне на кабинет и управленска програма. Убедих се, че сме дали власт на неподходящи хора! Не виждам у тях разбирането, че България е над всичко и всики други неща са дребнотемие! В момента тя, България, има остра нужда от конструктивни опозиция, управляващи и общество! Има нужда от диалогичност, компромисност, доверие и никак, ама никак "анти" говорене и действия! Да, ама, това "анти" си е живо и си е навред! За това и консултациите са неуспешни. Всеки иска нещо, ама друг да го свърши. В случая - ГЕРБ! А, дано, грешките, недоволството от неприятните решения, да унищожат партията и досадния И лидер! И, като изчезнат те, какво остава? Няколко образования, като бобено зърно, които не искат да си цапат ръцете и множество, още по-дребни! Един народ, толкова озлобен и изтормозен, че освен злъч и апатия - друго няма! Къде е тук България и усилията, тя да бъде спасена? Не ги виждам!


   КТБ! Пак повдигам тази щекотлива тема, с риск, да ми свалят поста! Дано не го свалят! Както всички, с общи усилия срутиха България, ровейки основите И, така и всички, които са имали допир до КТБ, я срутиха! Сега са вързали в светлия кръг на прожектора последния И управител, надявайки се, никой да не се вглежда в тяхната вина! Никой да не им търси отговоност! Никой да не посяга на парите, които са си "изровили" от тази банка! Надяват се, държейки държавния апарат в ръцете си, че ще успеят да докарат нещата до там, че данъкоплатците да платят липсите и никой  да не прави нищо, да се върне присвоеното! Както на България се гледа като на нещо, което трябва да се усвои, така и на тази банка. Да се готви следващата!

   Обискирана ли е Латинова, или не?! Дума срещу дума. И пак, една система, срещу едно момиче и баща И! Неравностоен сблъсък! Когато има такова нещо, винаги приемам истината на слабата страна за миродавна! МВР разполага с огромен ресурс, да се защити и го ползва! Не И е проблем, да оцапа още жертвата, сякаш, самият обиск е малко! Колко от изнесената информация за момичето е вярна! Имат ли право да я огласяват, щом тя не е нито обвиняема, нито осъдена?! Даже и да е вярно нещо от това, не е ли това умишлена атака срещу личното И достойнство? Ще кажете, ами къде са снимките? Не знам има ли такива и къде са. Дали все още, техните собственици не изчакват удобен момент, за да ги осребрят. Не знам. Ще ми се, ако ги има, да ги пуснат в мрежите! Ако ги дадат на властите, те просто ще изчезнат! Не знам. Много отвратителен вкус в устата чувствам от този случай. Като добавим и случаите с младия Плевнелиев и с неправилно паркиралия човек... Не съм забравила и "грешното" нахлуване в частни домове и разигралото се там насилие и вандализъм. Не съм забравила и сблъсъците с лош край, с мними " луди"! Май, МВР има доста да обяснява и доста да си лъска имиджа! За жалост!

     Ще ми се да кажа и нещо хубаво. Нещо оптимистично, ама, не се сещам какво. Това е най-лошото! Дано пък, вие се сетите за нещо такова.


   Желая ви хубав ден. По-хубав от вчера! От изминалата седмица! Дано намерите в себе си и около себе си, зрънце оптимизъм! Ако го намерите, споделете го с мен и с другите, които не са успели. Моля ви!


Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. goblenka - Минус?
28.10.2014 04:48
Свикнала съм на минуси, но този ме учуди. На кое точно е сложен? Все пак, поста е от няколко части. Или, за целия? Кое точно е за минус?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 141059
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930