Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2014 07:09 - Бедствия и Кастинг за политици!
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 1207 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         Последният ми пост засягаше освен други теми и КТБ. Поради това беше свален! Виждам противоречие със свободата на словото, но... Още повече, че моят език не е краен, а и риториката ми е обективна и в рамките на културното. Дали този пост няма да последва оня? И тези теми са чувствителни!
         От няколко месеца имаме поредица от сухи и дъждовни периоди. Всеки дъждовен период потопява някой град, или община! Не знам, къде остана петно на картата, без обявено бедствено положение! Метеоролозите са точни! Дават прогноза не само за дъждовете и тяхната интензивност, но и за опасността за всеки регион от преливане на реки. Не може да бъдат обвинени в нищо! Но, виновни има! Кой трябва да се грижи за безопасността на язовирите и за проходимостта на речните корита? След първите бедствия, защо не се направи нищо, по отношение на тяхната безопасност? Кой трябва да следи, в язовирите да се гарантира свободен обем при всяко метео предупреждение за много валежи? Кой трябва да прокара отводнителни канали, които да насочват не поетата вода в безопасна посока? Кой изсече горите? Кой затлачи с отпадъци реки и дерета? Кой застрои терените край реки и язовири? Кой и защо промени речни корита, без да се погрижи, те да не се връщат самоволно в старото русло? По някои въпроси, обвинителния пръст трябва да сочи нас! Потърпевшите! Визирам сечта, сметта, застрояването на неподходящи терени! Тази несвършена работа ни струва страшно много! В пари, в натура, в живот! Няма изгледи, някой да се хване да я свърши! Спомням си приказката за неволята! Сега ни трябва поуката, ама някак се правим, че не разбираме! Стари хора плачат, мъже и жени в силата си са пълни с гняв, заради срутения си живот! Но, какво искат? Помощ да се възстановят! Не търсят вина! Не запрятат ръкави да се погрижат, да не пострадат отново! Показаха как хора тъкмо са почистили от едно заливане са залети отново! Защо, за Бога, в промеждутъка между дъждовете никой не яхна багера и не тръгна да прокопава отводнителни канали? Не прочисти и разшири речни корита и дерета? Не почисти капаците на шахтите, та да може водата да влиза в канала, а не да тече по улиците? Защо никой не огледа дигите и язовирните стени, да ги укрепи и където трябва - да ги повдигне? Защо стопаните на водни съоръжения не изпускат контролирано вода, когато има прогноза за дълги и обилни валежи? Защо? Защо? Защо? За това! Защото няма държава, а всеки чака тя да си свърши работата! Всички знаем, че няма държава! Нея я няма от давна! Нищо, че плащаме огромни суми за издръжката И! Защо тогава това упорство, да искаме от нея да си свърши работата? Нека спрем да И плащаме издръжката и да си свършим работата сами! Ако тя реши да се върне и да заработи, то нека тогава представя проекти, както всяка фирма и тогава да И плащаме! При несвършена работа, или лошо свършена - да си искаме парите! Нашият съд няма да ни ги даде, но има международни съдилища!
     Цената на тока трябвало да се вдигне с 20% тази година! Ама, нямало да са 20, а 17! И, щели да подкрепят бедните! Кои бедни? От 80% енергийно слаби, щели да подкрепят тези, които сега са подкрепени! А, останалите? Те как ще оцелеят енергийно? Като това е първото поскъпване! Целта е цената да се вдигне с 50%! Имало огромна дупка в системата! И? Кога ще я закърпят? Кога ще си намалят заплатите и дивидентите? Кога ще спрат източването? Кога ще инвестират в намаляване до минимум загубите на производство и пренос? Никога! До като могат да си играят с цената, знаейки, че ще плащаме, защо да го правят? А, едно повишаване на тази цена, води до повишаване на всички останали! Септември е! Иде зима! Хиляди хора, пострадали от наводненията са заплашени, че няма да оцелеят! Загубили са домовете, продукцията, на която са разчитали за зимата, животните си, всичко!
     Ако мислите, че с това са изчерпени проблемите - грешите! КТБ! Китка на ухо! Оказа се, че доста хора даже не са разбрали, че няколко банки едновременно са изпитали сериозни проблеми в последния работен ден! Петък! Че е имало спешно заседание и на него са се чули предложения за затваряне на банките за ден, три, седмица, та да можела БНБ да помогне! ТЦ,тц,тц! Колко ли можем да понесем? Явно, много! Без ограничение!
   На фона на бедствия, на неизплатени заплати, на растящи цени и безработица, имаме кастинг за политици! Нали предстоят избори! И пак опорни точки! Нищо по същество! Питам се, какъв филм ще излезе с тия актьори? Питам ВАС, оценяващите, наиситна ли оценявате? Как оценявате? По какви критерии? Ако не го правите, а филмът стане, кой ще е виновен, че е лош? А, той ще стане и ще е лош! Това видях на първия кастинг по НОВА! Нямаше читав кандидат! Нито в лично качество, нито като партиен представител, нито като риторика!

     И, пак се връщам на бедствията! Самият ни живот се превърна в бедствие! Питам: защо? До кога? И, отговарям: до като не осъзнаете, че нещата зависят от нас! От всеки един! И от умението ни да се обединяваме около общи цели! Това, последното, за нас, като народ, е някак немислимо! Толкова сме се разединили! Е! Ако искате живота си, променето това!

    Спорам да ви дразня! До като все още можете да мислите! До като гневът и адреналинът не ви е удавил! Желая ви ползотворен размисъл! Септеври ще изтече като миг и ще дойде 5 октомври! До тогава трябва да се се справили с мисленето и промяната в себе си!



Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. getmans1 - „Пепел ми на езика“ но оставам с впечатление че ...
07.09.2014 07:37
... някои като че ли ги иска тези бедствия заради усвояването на едни средства, които неминуемо ще бъдат отпуснати.

И пак повтарям „Пепел ми на езика“, защото държа да съм човек с позитивно мислене.
цитирай
2. goblenka - И пак повтарям
07.09.2014 07:44
getmans1 написа:
... някои като че ли ги иска тези бедствия заради усвояването на едни средства, които неминуемо ще бъдат отпуснати.

И пак повтарям „Пепел ми на езика“, защото държа да съм човек с позитивно мислене.



То, позитивното мислене е хубаво нещо, ама без позитивно действие не върши работа! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140540
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031