Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 08:47 - Тука има, тука нема!
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове:
0



   Много интересна седмица! В тия интересни БГ времена, една интересна семица е нещо, което си заслужава вглеждане. Ще има ли оставка на Кабинета, или не? Ще се разпусне ли Парламента, или не! Има ли разрив между БСП и ДПС, или не? Ще има ли предсрочни избори, или не? После ще питаме: Кога? И, при толкова много ИЛИ, Пеевски бил поръчан от бившия си партньор Цветан Василев! Ей, когато "раздялата" между двама олигарси срива държавата е нещо много страшно! Давате ли си сметка, колко олигарха имаме? И, колко планктон около тях? И в Русия има много олитарси! При това, богати, мощни, в състояние да влияят на световната политика и икономика! Ама са известни. Нашите стоят като шушумиги в сянка и от там дърпат конците! Кажеш ли: този е олигарх, трябва и да го докажеш, иначе, лошо ти се пише! Та, ако сега държавността се срива от тия двамата, то колко още потенциални сривове може да очакваме? Колко още купени вота ще направим? Колко още подменени вота и безпринципни "мнозинства" ще ни управляват? Някои партии издигнаха лого, в смисъл: да върнем държавата на гражданите! Да! Тя не е наша! Олигарсите си я присовиха! Само че, те контролират партиите! Как ще бъде върната тя на суверена? На практика, ние сме във феодални отношения със олигарсите. Няма значение какво се твърди и какво пише в конституцията! И... като глътка свеж въздух, една не сериозна тема: Б. Борисов навърши 55 години. Свеж въздух, защото, това не е повод за страх и притеснение. Но пък, беше използван за политически послания, за удари под кръста, спрямо рожденика и паритята зад него. Съвсем естествено, кредитинят ни рейтинг беше намален! Късно го намалиха! Но пък, Орешарски и компания твърдят, че цъфтим и вържем! НСИ отчитат ръст в икономиката, макар и слаб, дефлация... Кое е истина? Оценката, или отчета? Всеки има орган за собствена социология и за проверка на твърденията и оценките от такъв тип! Усеща с портфейла си кое е вярно. И... Оценката опровергава отчетите на НСИ и Кабинета. Южен поток! Като оставим на страна простичкия факт, че всяка тръба през страната ни, по която тече газ ни е полезна, и факта, че нямаме скъп, крупен проект, обезсмислен чрез корупционни схеми, строи ли се, или не тази тръба? Има ли договор и какво пише в него? Договорено ли е по него да тече и друг газ, освен руски? Казал ли е наистина Орешарски на Стойнев да замрази строежа? Ако се оттеглим от този проект, какво ще ни струва това? А, ако го продължим и го построим, на пук на ЕС? Не сме ли ние Украйна на Балканите за Русия? Не е ли Газпром най-големия коз на Русия? Как може да се "цакне" този коз?
   Много още въпроси без отговори се нароиха тази седмица. Но пък се овладя още една институция! Сметната палата! За дълго време на пред! Като нищо, скоростно, даже, предсрочно, ще се изтеглят и усвоят едни 3 милиарда заем! Все пак, предстои оставка! Трябва да се погрижат за времето на опозиция, или дори, извън Парламента! Това, че партии, политици, олигарси се замерят с обвинения и атентати, или псевдо атентати, с реални и измислени компромати, със куп скалъпени дела не е нищо друго, освен " зрелища" за нас! За народа! И, ние си плащаме за тях! Вместо да си купим хляб и лекарства, ние плащаме за зрелища, при това такива, каквито нито сме поръчвали, нито ни забавляват! Нямаме възможност да избираме! Ако я имахме, щяхме да си купим хляба и лекарствата, а не да плащаме за лошите зрелища, но... Тия зрелища са с гарантиран пазар! Нито можем да влияем на цената, нито да откажем да плащаме за тях!
  Такива мисли владеят съботната ми мисъл и аз  споделих с вас. Бих се развала, ако това ви накара и вие да се замислите за тях и да споделите с мен, какво ви идва на ум.


Тагове:   фейсбук,   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 141051
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930