Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2014 07:10 - Задача за всеки!
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравейте! Много разочароващо, но, посланието на 2014та не е прието от вас. Това ми дава сигурен маркер, че годината няма нито да е по-добра, както пожелах на себе си, на вас и на България, а може и да е по-лоша! Но, сега ще поговорим за друго. За първите значими новини от новата година.
    Очакваното снемане на имунитета на Сидеров, заради поредния спретнат от него скандал... Оказва се, че кворумът, който Сидеров гарантира тежи повече от достойнството на страната и от етиката на нейните първи хора. Има нещо много притеснително, което пропускате удобно край ушите си: Има ли право този човек, или който и да е депутат, висш държавен служител, да изисква безусловно подчинение от останалите граждани и служители? Това е направил Сидеров и то не за пръв път! Заявил, че първо, полицай не може да го докосва, защото е народен представител и второ, каквото и да прави, полицаят трябва да му съдейства. Та, тази депутатска неприкосновеност идва с вота на гражданите, който не е 100% и не е само за него! Той не се дава от Парламента, за да се отнема единствено и само от него! Избирателите имат правото и задължението да си го оттеглят! В пакет: доверие и имунитет заедно! Институциите не са собственост на депутатите! А, те, включително Сидеров, са наети от една част от народа, да работи за целия народ и за държавата! Това обръщане на нещата е крайно време да спре и те да си застанат на краката! Сидеров трябва да бъде озаптен, а не да бъде "поливано цветето" му! Кворумът не е по-важен от това, как с действията си тази висша институция де морализира обществото! Де мотивира го! Излага държавата! Лишава я не само от настояще, а и от бъдеще!
     АБВ на Първанов .Цепи ли се БСП, или се " разширява"? Аз не задавам този въпрос. Мен ме притеснява друго. АБВ извади на масата цялата партийна и държавна проблематика. Анализира я и предложи да започне да я решава. Това е чудесно. Отдавна някой трябваше да го направи! Но! Кои са лицата на АБВ? Тежко компрометирани. Единственото, което очаквам от тях е да яхнат тази лексика, тази тематика, да стигнат до където са решили и да я стъпчат! Това не ни трябва! Даже, това е пагубно за нас и за държавата, като цяло! Тази идея, която заслужава да се превърне в кауза, просто ще бъде употребена, за да се овладее от вътре БСП!
    Президентът, в отговор на неспирните нападки, е поискал повторна, пълна, разширена ревизия. ОК! Но, трябва да е ясно, че даже тя да го изкара чист като сълза, пак ще го нападат! Народът е озлобен и не иска да си отстъпва възможността да плюе, ругае, обижда първенците си, които и да са! Това е безплатно удоволствие за него! Хич не му дреме, че така си отрязва всички пътища за стабилизиране на страната, а от там и на лична стабилизация за всеки по отделно! Това е дъното на морала в отношенията. Абсолютен антагонизъм: управляващи - управлявани! И, управляващите винаги могат да си се върнат в бизнеса си. Имат всиччко необходимо, за да е той успешен. Не е така за управляваните! Дали ще го разберат и дали ще направят нужното? Не мисля!
     Новият наказателен закон е вече в Парламента. Със всичките си спорни текстове! Вече има гласувана негова част на първо четене. Сигурна съм, че ще мине целият и на двете четения! И, това за мен е страшно! Не спират да се препират относно качествата му и как бил много близък със този в ЕС! Нима? Вчера, Нова ТВ излъчи част от интервю на Миролюба Бенатова със петторния убиец Момата, осъден до живот, без право на обжалване! Той си признал 5 убийства, при съкратена съдебна процедура, с идеята, че ще лежи 15 години. Т.е, по-малко от минималната присъда, ако делото беше редовно. Но, законът се променил и сега се чувствал прецакан! Съди България, защото променила правилата в крачка, в негов ущърб! Ако знаел, нямало да ги убие, а само да ги осакати! И? В новият закон отпада тази най-тежка присъда! Правата на около 200 човека с такава и близка до нея присъда са сложени над правата на всички останали. Но, това не е единственият спорен текст! Спорни са текстовете и за насилие над животните, избирателният кодекс, правото да снимаш, или записваш някого без разрешение.... Сигурно има и още, но не съм го анализира изцяло! А, както се изрази един водещ юрист, това е хартата на свободата! Границата, където тя свършва! И, този закон ще се прилага достатъчно дълго, за да ни вгорчи горчивият живот още дълго!
         Не спира да се използва като пинг - понг топче въпроса: къде бяхте, когато...? Когато се включваха фото волтаици, когато се сключваха и подписваха договори, когато се делегираха пълномощия, когато се раздаваха бонуси, комисионни, консултантски...
Аз питам: кой е виновен и трябва да каже къде е бил, какво е правил: този, който е приел законите, който е разписал правилата така, че тези злоупотреби да станат и то без да се преследват от закона, или тези, които са се съобразили и изпълнили, или възползвали от него? Не знам до кога ще сме жертви на подмяната! Пълна подмяна на всичко!  Песимист съм, когато трябва да отговоря на този въпрос.
       Отново тръгна из пространството темата за незаконно слушане, записване, търговия с тайни! Една медия отново има такива! От къде, как се е сдобила с тях? Кой е подготвил флашките? До вчера за това обвиняваха Цветанов, респективно - ГЕРБ.  Не искам да защитавам тази партия тотално, но за това не виждам основателност в обвиненията. Няма как господарите на тайните да не разполагат с флашки, а срещу тях да има такива в изобилие! Ако ги имаха, след този смазващ натиск, те щяха да ги извадят! Значи, събирането и търгуването с тайни не е направено по поръчка на ГЕРБ! Някой замислил ли се е над това? Опасявам се, че не. Защо законът не преследва тия, които неправомерно изготвят и продават тайни? Защо медията не е преследвана за придобиване на тайни по не законен път? Това не е от сега! Вестник Галерия имаше такива още преди да стане медиен продукт! Беше създаден с такава цел! Да разпространява такива атйни! И, никой не пита, от къде се сдобива с тях! ГЕРБ отдавна не разполага с власт над службите, имащи право да събират тайни! Тогава? Кой е отговорен? Днес управляващите? Има още един въпрос: дали само овластените служби събират тайни, или има и други? До колко служителите на тия служби са лоялни. Ако си отговорим на тия въпроси, идват други. Кой поръчва тайните, плаща за тях и ги разпространява? Отговорите на тези въпроси ще отговорят на постоянно завания въпрос: Кой предложи....
      Има още доста неща, за които трябва да говорим: за тютюна и тютюнопроизводителите, за правото на самоотбрана, за неполучените заплати, за невнесените осигуровки, за грабежите и запустението в провинцията, за умиращата ни икономика, на фона на твърденията, че тя нараства... Ако изговоря всичко по тия теми, никой няма да прочете материала. Но пък, всеки може да се размисли сам над тях.
     Желая ви една добра седмица, до колкото е възможно в нашата измъчена страна!


Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140575
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031