Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2013 07:54 - Такива ми ти работи!
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
1



   Отново е събота. Много, ама много ми се иска, да се оттдам на празинчно настроение, защото този месец, за мен и моето семейство е пълен с празници, но...
  Цяла седмица медиите ни занимават с екскурзиите и пърнвенющината на Сидеров и неговата съпартийка, или гадже, не знам как да го нарека Гаджева. Мен не ме вълнуват личните отношения на двамата, а явлението: да се правиш на голям с чужди пари. Културата на поведение, на отговори, когато ти искат сметка за това. Ако двамата, или друга двойка, защото нашите политици твърде често сритват семейните гнезда и създават свободни връзки, отдавайки се на позакъсняла страст за чужда сметка, го правят за своя, не ме вълнува. Но, за наша сметка... Не! Да напомня, че съвсем скоро гласуваха намаляване на паритйните субсидии само с 1 лев! Най-скъпите партийни субсидии са у нас! Най-бедната държава в ЕС! Имаха наглостта да ни кажат, че ако намалим на половина тези пари, те ще си ги набавят по друг начин! Нима сега не си добавят още куп пари по този друг начин? Как се става депутат? С пари и протекции! Отиваш, плащаш си на когото трябва и той те предлага на съответно ръководно тяло, което единодушно гласува ЗА. По същия начин можеш да си купиш и място в някоя институция. После, избраните политици послушно трябва да прокарат и гласуват претенциите на гарантите и спонсорите си! Така стоят нещата у нас от много години! От началото на прехода, че и преди това! За това и отговор на въпроса " кой" няма!  А, Италия се кани да спре партийните субсидии! Тяхна си работа! Ние не щем! Трябват ни! За да се организират контра протести, автобуси и влакове, които да превозват контра протестиращите, за да се събират подписки и да се плащат медийни изяви и публикации... Нужни са и за такива " сърдечни воаяжи"... Така че, Сидеров не е главна тема, а само повод, да се замислим за това, как се събират и за какво се харчат парите на партиите. Редно е да се замислим и над въпроса за културата на общуване. По повод посещението в Куба, съпратийци на Сидеров и самата Гаджева се дъражаха в ефир скандално. Това не е за пръв път. Толкова грубо и арогантно!
   Вчера са внесли още колко кутии с подписи, подкрепящи правителството! Иска ми се, да се измери тежестта на това доверие! При положение, че нямаме незавимо население, колко независими са дадените подписи? Дали не са платени, или получени срещу гаранция за работно място, жилище, измъкване от дело, от лихвар... Това ме подсеща за друг проблем: Колко хора има в Парламента и на високи постове извън него, с висящи дела, следствени, с проблеми с НАП? Нима това е допустимо в една законова държава? Точно поради такава зависимост парламентарните групи се " люспят"! Не заради идейна несъвместимост, или недоволство от парламентарното управление в групата! Е? По този показател, ние не сме такава! Вчера се загледах в парламентарния контрол. Три пъти Л. Павлова поставя въпроса за контрола по пътищата. Тя обясняваше, че този контрол е поверен на 4 агенции и дирекции и е предпоставка за рекет, защото между тях няма синхрон и координация, а Д. Бобева И говореше за митнически контрол и електроницзацията му по границите! Кога ще започнат да се чуват и да водят диалог нашите депутати? Защото сега водят монолози! Често, нямащи връзка по между си!
  Един умен човек написа тази седмица: Една държава, която изнася само хора, или, най-вече хора, е обречена! / цитирам по памет/. България е такава държава! Но, българите не го осъзнават, надявайки се да станат хора на света! Космополити! Да, ама не, както казва П. Бучаров! Светът гледа на българите така, както бългалрите гледат на прииждащите у нас хора от Арабския свят и Африка.
  Тази седмица, тема за размисъл, страх и гняв ни даде и Ердоган. Той припомни за времето, когато България и други балкански държави са били част от Османската империя и заяви, че части от нашата страна са изконно турски. Да! Тези части са населени преди всичко с български турци. Вчера и днес, медиите упорито обясняват, че думите били извадени от контекста! Дали? Точно такива думи и послания са станали причина за възродителиня процес, но това се премълчава. Такива послания дават криле на про турски активисти и отварят път за мигриране и установяване по земите ни на крайни ислямистки ядра. Да. Благодарение на техните пари и активна работа, у нас има далеч повече жени с шалвари и забрадки, от колкото в Турция! Население, което преди не е имало проблем с българския език, днес не го разбира, а техни изявени общественици искат преводачи, когато контактуват със съда. Това е повече от тревожно!
   И Петрол става собственост на руски гражданин. Руските интереси стават все по-обхватни и се затвърждават всячески по земите ни. Де факто, страната, в икономически и политически план се разделя между Русия и Турция. Вяли гласове се надяват на помощ и закрила от ЕС и НАТО. По моему, тези структури са си изнесли интересите на запад. Земите между Кавказ и Турция са разделени между Русия и Турция. Сега остава, с общи усилия, двете страни да подчинят населението, икономиката и политиката на интересите си. После може пак да се противопоставят, но за есга са от един отбор! Така разчитам събитият в Украйна и у нас! Чух, че и в Армения имало искри.
  Защо е възможно това да ин се случва? Защо не можем да се противопоставим? Заради икономическата зависимост на 90% от населението! Заради мощната пропаганда! Заради смяната на манталитета на хората, течаща вече много десетилетия! Хляб и зрелища! Скандали! Това стига, за да не се занимава народа със сериозин теми!
  Това не са празнични мисли! Напротив! Тревожни са! Спешни са! Не можем да изчакаме да минат празниците и тогава да се хванем с тях! Но... Нито сега, нито тогава ще се заемем със сериозни теми, защото ще ни занимават със скандали. Ще гъделичкат сетивата! Ще отприщват злоба и злъч! Така, няма да се занимават със истинските проблеми!
  Такива ми ти рабоит! Такива! За жалост на обречена България и сънуващите българи!


Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140929
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930