Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2013 08:29 - Добро утро!
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 1180 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Добро утро на всички! Как сте? Как оценявате изминалата седмица? Какво специално запомнихте от нея? Ето какво запомних аз:
  1) Изминалата седмица беше белязана от една визита в Брюксел. Цялата група на Атака се озова там, за да търси сметка на един евро депутат. Типично за групата, сътвори скандал. И, да не мислите, че се притесниха? Че някой им потърси обяснение и те го дадоха? Не! А и самият повод на визитата! Да търсят сметка! Да се скарат с евро депутат, дето ги обидил! Така ли се прави? Пък, те, евро институциите се изпокрили " като мишки", затворили врати и не приели четата! Как не ги е срам! Не знам, ама мен ме досрамя! Наши депутат ме посрамиха в европейската столица! Посрамиха и България! За първи път ли е? Не. За последен? Не! Макар че много ми се иска! Ще бъдат ли искани обяснения от групата? Ще има ли санкции? Не! Защо? Защото им трябва кворум, а той зависи от въпросната група! За това и Сидеров нагло призова, да ги гредат като " стайни цветя". Естествено, роди се прякорът му: " фикуса"! Обидно за хубавото цвете!
 2) Кворумът. Тази седмица бяха провалени 3 заседания, заради липса на кворум! Надлъгваха се, нападаха се, Сидеров се изпъчи и каза, че ако не е той, Парламентът и България се сриват.... А, това струва милиони левове! Нищо, че при не състояло се заседание, депутатите не получавали заплата. Питам, това не е ли парламентарна криза? Питам, кой решава до кога да я търпим? Питам, за каква политическа отговорност може да се говори, щом с лекота се прахосват време и пари, а не се работи? Вчера Диков се скъса да пита " Къде е Станишев?". Вместо отговор получаваше контра въпрос: " А, къде е Цачева?". Да, ама Цачева не е политичски лидер! И то, на най-голямата управляваща партия! Тя не е говорител, ментор на кабинета! Тя е един от водещите членове на опозицията. Опозицията е поставена в условия, не позволяващи И да бъде конструктиван! За това тя действа де структивно! Странни, дразнещи, не пиремливи са за мен опитите, да И се стовари отговорността за липсващия кворум! Защо трябва тя да лигитимира чужди, неприемливи за нея решения? Тя представлява най-голям брой гласували! Защо трябва да ги предаде, в името на кворума? Нали, загубилите от нея партии се съюзиха и взеха властта именно, за да я натикат в ъгъла и да си порведат своите политики? Защо не са достатъчно дисциплинирани и не си поддържат кворума? Ама, ГЕРБ поставял  " Вот на недоверие" и го блъмирал! Не бих се сетила за толкова елегантен начин да покажеш, защо на тези управляващи трябва да им се отнеме доверието и властта! Защото те не могат да си ги защитят! Да! Опозицията не може да си прекара вота и програмите! Не И достигат гласове! Но и управляващите не могат да си защитят позицията, защото не могат да гаранитрат работата на парламента без опозицията, или без Атака! Тази Атака, която се изживява като цвете!
 3) Бежанците от Сирия! Пази Боже, да си бежанец в България! При тази бедност! При тази администрация! При това бездушие! При толкова възможни посоки за бягство, да се насочат към България! Където една депутатка заява, че това са " канибали" и въобще не я интересуват, защото не са българи. / перефразирам/ Нея я интересували само българите. Мен, ако питате, и те не я интересуват. Но пък И плащат заплатата! Горките бежанци! Циганите реват, че ще им вземат хляба! Българите се жалят, че били шумни, опасни, замърсяват, че са развъдник на болести! Че не могат да ги издържат финансово! Питам ги: ако вие сте нагъчкани като сърдели, по-чисти, по-кротки, по-здрави ли ще сте? Ако спите на пода, ако сте гладни, ако нямате лекарства - какво? Ако нарочно ви бавят документите и така ви държат в тия условия? Ако пред вас стои дилемата: това, или Сирия, където животът не стурва нищо? Но, гостоприемните, добри българи нямат желание да си задават такива въпроси. Не искат да се поставят на мястото на тия хора. За тях, техните страдания са абстракция. А, не трябва да е така! За тия бежанци, ЕС превел някакви 200 милиона. Усвоени ли са? Как? Някой да е чул нещо? За тях каза Илияна Йотова по Нова ТВ, в "Здравей България". Никоя институция не поде темата и не даде яснота по нея. Но, се искат още пари и вероятно ще дойдат такива. Ще дойде и логистична помощ и материална... А, къде е отчетноста?
 4) Дойче Веле и уволнените, а после върнати на работа Бедров и Барух. Колко много се изписа по темата! Имаше едно изследване за независимостта на медиите, където България е на едно средно място... Истината е, че в момента има една група, която силно, силово участва в полииката, в медиите, в икономиката... Групата на Василев - Пеевски. И преди го е правила, но сега ясно личи нов стил. Стилът Пеевски. Груб! Силов! Като чета новините, свързани с този кръг, веднага ми излиза кадърът от първия ден на Парламента, когато Пеевски, на трибуната, заплашително размахва пръст! Тогава заплашваше Цветанов. После, пред този пръст се оказаха и журналисти, и една западна медия. И това ако е лесно за преглъщане! Аз не мога да го преглътна!
 5) Това правителство, зад което стои Парламент, неспособен да си порведе заседанията, имало амбицията за силна социална политика и изравняване стандарта в регионите. Прекрасна амбиция, но висяща! Поради липса на работеща икономика, те залагат на кредити! Да ви напомня, че САЩ са в криза именно заради преяждане с кредити? Водещата икономическа и военна сила е на колене, защото не е имала финансова дисциплина! Защото е харчила повече от колкото е произвеждала! Нима ние не сме го преживявали? Били сме в тройката по най-малък дълг! Нима? Може да имаме малко кредити от институции, но имаме голяма вътрешна задлъжнялост! Нямаме ръст в икономиката, в личните и публични доходи! България е неплатежоспособна! Тя не може да реализира свои проекти без европейско финансиране! Частните инвеститори ни напускат и с право! При тази бизнес среда, при тази несигурност и липса на хоризонт - естествено! Искат да си създадем своя дребен и среден бизнес. Забравиха, че за няколко години унищожиха съществуващия такъв! Или, по-точно, не говорят за това! Ако някои се подлъжат и старитрат свой малък бизнес, какъв хоризонт им се дава? След колко време ще ги унищожат, както направиха с този?
   Ядосах се. А, е неделя! Би трябвало да си почивам и да се радвам на почивката. И вие би трябвало да направите така. А, аз ядосвам и вас. За това - спирам. Но, това не зачи, че съм изчерпала темите. Докато през новата седмица творят нови теми, моля, обмислете тези.


Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. ssvetozar - С изключение на темата за бежанците
06.10.2013 09:36
съм съгласен с написаното.

Мнението ми за бежаците :

Бежанците идват от Сирия, защото там има война и не могат да живеят там. Това е официалната версия.
Обаче България няма граница със Сирия. Т.е бежанците първо от Сирия са преминали в Турция. В Турция обаче няма война и никой не преследва тези хора. Т.е. по отношение на България тези хора не са никакви бежанци( защото няма причина да бягат от Турция ). По отношение на България тези хора са просто престъпници-нарушители на границата. Именно така трябва да се отнасяме към тях и по възможност не да ги приемаме в разни бежански центрове, а да ги връщаме откъдето са дошли - в Турция. Граничарите са яки момчета - просто да ги избутват назад към границата и толкова.
цитирай
2. goblenka - С изключение...
06.10.2013 09:39
Едва ли може всички да останат в Турция. Те не искат да остават и тук. В голямата си част. Искат на запад. От Турция е по-трудно. Турция не е член на ЕС. Западът предпочита да си останат тук и скоро да се върнат по местата си. За това и е готов да плаща и помага всячески, та да ги задържим. Но, не е хуманно, да ги връщаме на фронтовата линия. Но, не може да гледаме на тях като на престъпници, ако и да има сред тях такива.
цитирай
3. ssvetozar - Правила и логика
06.10.2013 10:06
Всеки може да иска всичко. Ако обаче няма никакви правила и логика на поведението, ще настане хаос и анархия. В Третия свят е пълно с бедни хора, които с удоволствие ще дойдат в България да ги храни бюджета. Всички ли да приемаме ?
Пак ще повторя, че не става въпрос да ги връщаме "на фронтовата линия". Става въпрос да ги връщаме в Турция, където няма никаква фронтова линия, освен това Турция има два пъти по-висок БВП на глава от населението от България. Става така че "болен здрав носи".
цитирай
4. goblenka - Правила...
06.10.2013 11:21
Имате право на свое мнение. Със сигурност има не малко бежанци и в Турция. И, не само там. За мен, хуманността налага, да им отворим коридор и да си продължат пътя. Малцина ще останат тук, защото не можем да им предложим нищо, освен статут на бежанец и да продължат пътя си. За това и апелирам за ускорена проверка на хората, дали са бежанци, или емигранти, терористи, престъпници и да им се даде зелена светлина да продължат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140521
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031