Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2013 07:39 - Още една седмица мина
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове:
0



      Е, и?! Какво се случи през нея? Един човек, смлян от машината на деня ни превъртя и отне живот, за да получи проблема му внимание! В Парламента се заиграха на " тука има, тука няма". Една парламентарна група, ам блок, тръгна за Брюксел да дири своята правда и възмездие! В Сирия няма нахлуване на войски, но пък и няма мир. У нас, бежанците са проблем и той нараства.
      Бизнесмен, с умиращ бизнес убива банкова служителка и се предава! Какъв изверг! Горката жена! Всъщност: Горкият стрелец! Горката жена! Две жертви на една система! Система, която не се интересува от хората. За нея те са само източник на пари и блага. И, никой не може да се възправи срещу нея, защото няма да получи професионална помощ от никоя колегия, ако и това да е нейна работа. Банковата служителка е била инспектор. Не е била оторизирана да разрешава, или отказва кредити. Но, може би е наложила друга фирма за изпълнител, различна от тази, с която е работел човекът. Може би, това И е било наредено и тя го е изпълнила. Какво да каже, какво да одобри, е решавано от шефовете И. Но, за човека тя е била лесната мишена. Защо е трябвало да оцапа ръцете си с кръвта И, за да може някой да обърне внимание на проблема му? Защото на писмените му жалби, молби и сигнали никой не е обърнал! И, това не се припознава като проблем! А, човекът не е кой да е шушумига. Има бизнес. Какво трябва да направи един обикновен човек, в качеството си на физическо лице, ако остане без нищо? Фалира/ няма право на това / и машината на финансовия свят го захапе? Няма полезен ход! Никой не се вглежда как работи тази машина. Никой не се вглежда в живота и смъртта на тези, които са попаднали в нея. Ако някой реши да се бори и има основание, а много често имат такова, не срещат никакво внимание и помощ от служебно ангажираните органи. Всеки се дърпа. Този човек събра вниманието на всички, с цената на два живота и един бизнес! Едната смърт е физическа, а другата не е, но и в двата случая е смърт! И бизнесът му е вече мъртъв! Никой не може да се върне и да живее отново: нито стрелецът, нито банкерката, нито пък бизнесът на стрелеца. А, тези, до които той е писал, от които е търсил помощ и съдействие, те се пишат невинни! Сега си позволяват да съдят! Нямат притеснение да погледнат нито близките на убитата, нито тези на убиеца!
    " Тука има, тука няма"! Кой не я знае тази игра?! Внесен вот на недоверие, няма кворум, и да имаше, вотът е обречен, но заседанията зависят от кворума, а той зависи от една Партия... По-точно, от нейния лидер.... А, той, ту го има, ту го няма... Щом мнозинството не може да си гарантира кворум, трябва ли да си подаде оставките? Да! Но, дори не си го помисля! Протака. Днес няма кворум, ама утре може и да има! Това полезна и ефективна работа ли е? Не! Ако тази власт беше в опозиция, щеше да иска разпускане на Парламента, поради невъзможност да гарантира кворум! Но, не е в опозиция. За това сочи с пръст към опозицията, че тя саботира работата на събранието. На опозицията това И е работата. Щом не може да си прокара програмата, да саботира програмите на другите. А, какво да кажем за " златното момче"? Това, дето обича да си играе и да се сърди, и да отмъщава... На него не му е до кворум и парламентаризъм! Настъпан е мазолът на егото му и той иска възмездие! И, понеже никога не си върши работата сам, тръгва с цялата чета за Брюксел! Това, Парламентарни ангажименти, това имидж на България - да си гледат работата! Той е засегнат! Да, ама на Брюксел, на ЕНП, не им дреме за мазола на нашия войвода! Внимание за него и четата му - нула! Кръвна обида! Ако парламентарните му съюзници мислят, че той ще се откаже да търси мъст и ще се върне в залата, много се лъжат! Но, какво от това? Тази седмица мина. Ще мине и другата! Той ще се налудува и ще се върне! Ама нямало свършена работа. Проблемите стояли не решени! Той, народът не иска решения! Стигат му обещания! Важното е, да се опази Парламента, че иначе, при едни избори, кой знае дали ще влязат и още повече, дали ще са управляващи!
   Раната Сирия и нейните бежанци, сглупили да бягат у нас. ОК. Оръжията на Садам ще се съберат и унищожат. А, тези на опозицията? А, тези на съседните и по-далечни страни, които подкрепят едната, или другата страна? Въобще, кому е нужно това оръжие? То не е за друго, а за убиване! А, напрежението и сблъсъците се пораждат от социални проблеми най-вече. От липсата на доверие и уважение между хората! Защо ООН не работи по тия проблеми? Имаме примери, че може да се убива и руши и без оръжие!Пример: 11.09 - САЩ. А, бежанците, потърсили убежище у нас? Каква грешка от тяхна страна! Кога службите ще започната да отсяват опасните елементи още на границата? Кога ще се забързат службите със даването на нужния статут, за да се опразват по-бързо центровете и да се отварят места за новите бежанци? Един бежанец, решил да остане в страната, малцина ще решата така, трябва да съблюдава нашите закони. Ако не, бива третиран като всеки законо нарушител. Какво печели страната, като ги задържа толкова дълго в затворите, наречени " бежански убежища"? Като ги кара да живеят един върху друг, създавайки условия за пораждането и разпространяването на зарази? Нищо! Само създава нови проблеми и трупа напрежение между българското население и тях. Но, къде ли не създава и нагнетява проблеми тази администрация? И предишната... И по-предишната.... Това и е цел, или само така умее да работи?
  Край! Спирам! Ядосах се! А, аз се ядосвам, когато се чувствам безсилна! В този момент се чувствам така! Не виждам полезен ход!


Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 141523
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930