Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2013 08:46 - Най-тежките манипулации на новата власт
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 1533 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 05.10.2013 13:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Добро утро! Не, че е наистина добро практически! Нищо добро не се е случило! Освен това, че Бог е милостив и не ни наказва с природни катаклизми. Не е и нужно! Ние се самонаказваме достатъчно!
   Днес избирам теми от вчерашните ми дебати в друг форум, с надеждата, да получа и вашето мнение.
    - Прословутите 800 милиона, които кабинетът Борисов емитирира в ДЦК и така изплати предсрочно на земеделците субсидиите. Какво се случва, според мен: Траншът от безвъзмездни пари за сектор земеделие трябва да дойде през пролетта, но на земеделците им трябват през есента и настояват за авансово плащане. Кабинетът отчете, че те са прави и удовлетворява искането им, като емитира ДЦК за 800 милиона, с обяснението, че те ще бъдат взети от резерва с лихва 2% и когато дойде транша, той ще бъде вкаран там, за да се възстанови нивото му. Заемът беше изгоден, защото между 2% за резерва и 6% от други кредитори си има 4% разлика. 45 дни след еметирането, Брюксел проявява разбиране и праща транша предсрочно. През февруари. Резервът е попълнен. До май, набъбва и вече е доста над 4-5 милиарда - 5.6. Не разбрах лихвата от 2% / 16 милиона/ дали е за сметка на това набъбване, или е внесена допълнително, като перо " лихва" и от кого, но, явно - издължена е. Дали през февруари, дали по-късно, но - платена е. Новият кабинет / Орешарски/, упорито твърди, че тия пари са дълг и трябва да се платят през август! Защо? Не разбирам! После, под натиска на доказателствата от страна на ГЕРБ, че това са безвъзмездни  пари и не подлежат на връщане, а дългът от ДЦК е погасен, заговориха, че предстои ново предсрочно плащане на земеделците и ако го направят за сметка на резерва, той отново ще падне под минимума. За това, искали да го подсилят с едни 500 милиона. Аз не разбрах: защо трябва да теглят от кредитори 1 милиард на 6% лихва / мисля, че толкова беше/ и да вкарат в резерва половината, на 2% лихва. Къде е Илия на кирия? Не разбрах и защо продължават да твърдят, че падежа на тия ДЦК е през автуст и трябва да се плаща, след като е платено през февруари? / 800 милиона транш безвъзмезден от Брюксел/. Това, за мен е такава крупна манипулация на кабинета, че е достойна за разследване! Опит за кражба от държавната институция - правителство, подкрепена от Парламента, доминиран от БСП, ДПС и Атака. Надявам се, да вземете отношение по тази тема.
  - Другата особено крупна манипулация е тази, с бюлетините от Костин брод. Единственото, което е неоспорим факт е наличието на 350 000 отпечатани бюлетини, годни за употреба. Кой ги е поръчал, кой ги е платил - остава мистерия. Кой каза на Мая Манолова, че ги има, защо Цацаров се разпищя, преди да си е изяснил основните неща за тези бюлетини в деня за размисъл - също остана тайна. Уж имаше разследване, броиха ги бюлетина по бюлетина, процесът замря. Но пък, прокурора, който водеше следствието получи за награда пост. Манолова - също. Внушението, че са опръчани от ГЕРБ, за да манипулират изборните резултати продължава с пълна сила, въпреки, че не е излязло нищо ново. Т.е, мистерията не е обяснена! Има предположения, съмнения, обвинения, оправдания и нищо доказано с факти. Това, че не се работи за да се докажат, или отхвърлят обвиненията ми говори, че това е гиганстка провокация, която трябва да си остане мистерия. Главните действащи лица, които я осъществиха бяха наградени. Сега може да се продължи с внушението, но не и с разследването.
  - Друга такава крупна манипулация са офшорните сметки на Президента. Първо се заговори за разкрити списъци на сметкодържатели в някои офшорни зони от различни страни. После, че Румъния има списък, на румънски и български държатели. На края, че две от имената са имената са на Прлевнелиев и жена му. Т.е, има двадесетина имена на българи и две са на президнтското семейство. Да оставим на страна, че атаките се водят от други имена от списъка, или техни хора. Да оставим на страна, че сметката в офшорна зона не е престъпление. Става въпрос за президентското семейство и това не е допустимо от морална гледна точка. Плевнелиев излезе с отговор и докемунти, доказващи, че двамата със жена му са имали такива сметки и са ги закрили, когато той се е хванал с политика. Не, когато е станал Президент, а когато е станал министър. Т.Е, много преди да излязат списъците! Преди 4 и повече години! Посочи и къде могат да се ивдят тия документи. Но пък, кой се интересува от това! Нали веднъж се е завъртяло това обвинение, защо да не се поддържа в оборот? Видяхме, цял свят видя циркът на Сидеров по време на консултативен съвет при Презцидента! Тази особенно крупна манипулация и провокация си има и цел: подриване устоите на президентската институция, защото Плевнелиев сне доверието си от кабинета. За мен този акт си беше основателен и все още е. Така че, обвиненията, че Плевнелиев, в качеството си на Президент разделял нацията е просто абсурдно! Но пък, истинските разделители на нацията, мнозинството, което държи властта, инициира и добре се справя с нагнетяване на недоволство срещу Президента! Упорито го атакуват по всички възможни линии с необосновани обвинения! Предизвикаха и поддържат искането за импийчмънд на единствения отговорен и загрижен за народа, а не за партиите и обръчите Президент, който сме имали.
  - Не на последно място ме тревожи продажбата на пенсионен фонд " Доверие". Значи, Президнтът е виновен, че преди е имал офшорна сметка,но най-големият пенсионен фонд без проблем може да се продаде на офшорна компания, с 14 паунда капитал! И, изненада! Новият собственик е с име характерно за бивша съветска република. Много трудно за запомняне. Съжалявам. Някои от вас ще го напишат за незнаещите. И, ще го свържат, като народност, с едно друго име, на бивш държавен срлужител от много висок ранг, който стоеше зад предизборният шарж през 2008: Гласуваш за Борисов, получаваш Костов и една брадва. Въпреки протестните оставки на управителното тяло на фонда, въпреки масовото изтегляне на вложенията, въпреки изявеното недоволство сред обществото, въпреки обещанията на Станишев, че няма да допусне сделка с неясен купувач, сделката стана! Даже, новият осбственик кани старото управително тяло да се върне и отново да управлява фонда. Това, ако не е манипулация и кражба - здраве!
  Това са основните и тежки манипулации, които не мога да преглътна! За които се ядосвам, че така леко се проглъщат от маса хора! Достатъчно голяма маса, за да въздействата на процесите в страната! За това и споделям позицията си с вас, надявайки се да вземете отношение. Ако го направите - благодаря.


Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. socialismus - Тъй, тъй
03.09.2013 10:09
Не мислете за мене, че съм празноглава!
Не ме упреквайте, че не знам какво ви става!
Моля ви се! Аз не съм такава!
За Бога! Който ме познава,
знам, че ми прощава!
цитирай
2. goblenka - тъй, тъй
03.09.2013 10:15
Това е цитат от последното ми пуснато в абв форум стихотворение. Какво означава поста Ви? Че съм празноглава, или, че ми прощавате?
цитирай
3. goblenka - тъй, тъй
03.09.2013 10:24
Не разбрах, с този цитат от мое стихотворение какво ми казвате? Че съм празноглава, или, че ми прощавате? Вече го писах, но не го виждам, за това го повтарям.
цитирай
4. socialismus - Просто имам различни политически възгледи
03.09.2013 10:35
goblenka написа:
Това е цитат от последното ми пуснато в абв форум стихотворение. Какво означава поста Ви? Че съм празноглава, или, че ми прощавате?

Иначе не оспорвам правото на поетите да се намесват в политиката, нито на политици да пишат поезия. Това облагородява.
Няма основание за прошка, както и за обвинения- Вие сте свободен гражданин. Закачам се беззлобно и отбелязвам съществуването на други текстове.
:D
цитирай
5. goblenka - Просто имам различни политически възгледи
03.09.2013 10:52
Аха. И защо не ги споделите?
цитирай
6. ssvetozar - Благодаря
03.09.2013 17:44
Добро обобщение на манипулациите на комунистите. Не бях следил всички подробности и сега се доинформирам.

А защо хората приемат манипулации? Ами може би една от причините е че информационното пространство е превзето от Пеевски и подобни. Няма достатъчно силни опозиционни медии, където ясно да се обясняват всички тези лъжи, както сте направила Вие.
цитирай
7. goblenka - Благодаря
04.09.2013 06:29
Знаеш ли, това, желанието да си изясниш нещата е лично. Или го има, или го няма. Аз, в другия форум рових, специалисти по темата ме обиждаха лично, но и ми обясняваха, до като разбера, какво и как е. Да! Тежка манипулация! Смесват се едни пари, целево изтеглени за земеделците, с всички емитирани книжа през 2012! Накрая ни втълпяват, че Орешарски иска един милион, за да върне парите, платени на земеделците. А, те са платени. Имаме да плащаме книжа за около 640 милиона, но те са за други цели и в рамките на законния дефицит. Двете неща нямат нищо друго общо, освен, че са финансови операции: дълг - погасяване. През август е имало падеж и са платили нужното. Отликата на ДЦК е в това, че не може да се говори за твърда лихва, а за доходност от продажбите. Високата доходност е добра за купувача и лоша за продавача. Тези книжа са имали висока доходност, но не толкова. А, продавачът е държавата, чрез кабинета Борисов. Тя, чрез кабинета Орешарски трябва да ги плати. Стига да не ни излъжат, като ги съберат с новия дълг, или с нова емисия и пак да заплетат спекула. Вероятно ще го направят. В стила им е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140565
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031