Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2012 09:46 - Заслужават ли си българите днешната съдба?
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 1092 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тази седмица съм много разстроена. Излезе информация за проекто бюджета за 2013, статии, относно бедността на българите, коментари... Страшно ме подтиснаха! Ето основните тези:
 1/ Българите не са бедни, само си мислят, че са.
 2/ Това, че стандартът им е няколко пъти по-нисък от този на европейците си е тяхна заслуга! Не са квалифицирани, мързеливи са, липсва им инициатива, само мрънкат...
 3/ Българите са със робски манталитет.
 4/ те са толкова тъпи, че не разбират парите и не знаят как да се отнасят към тях! Следователно, не трябва да им се дават пари!
 5/ Нямат морални ценности, култура, поведение, отношение! те са лош материал!
    Всичко това толкова много ме ядоса и подтисна, че реших дза го изведа в отделна тема и да го коментирам в нея.
 1/ Българите наистина са безни! Финансово, духовно, интелектуално! Мога смело да кажа, че половината от народа живее на ръба, или под него, финансово. Не смогва да си достави основните неща, необходими за живот: храна, облекло, покрив, топло, книги, театър/кино, или друго културно развлечение. Във всяко семейство има или дете, или дете и безработен, или дете и инвалид и пенсионер... Изобщо, всяко семейство издържа близък,, изпаднал от борда1 Ниските заплати за София, Варна, Пловдив, Бургас, са средни и високи за останалата част от страната. Вече 3 години инфлацията расте, но заплатите са замразени, дори вече има случаи на понижаване в частния сектор. Очакваните повишения на МРЗ, пенсия не означават вдигане и на социалните плащания, но означават по-високи такси за лекар. Това повишение е пожелателно за частния сектор. С една дума: Българите са финансово бедни, зависими от работодателя дотолкова, че нямат никаква друга свобода, освен да работят и то колкото може, по-евтино. Това не е илюзия, а реалност!
 2/Българите не само са квалифицирани, а иса свръх креативни! Няма по - виртуозни престъпления от българските! Защо се прославихме с това, а не с нещо положително? Защото тук, притиснати от всички и всичко, нямаме друг избор, освен да простъпваме закона. А, престъпният свят също се обединява, обменя опит, води битки за територии и власт. Ако имахме добра политика, тази креативност щеше не само да ни изведе от кризата отдавна, а да ни превърне в еталон за другите страни!
 3/Българите не са с робски манталтет. Те просто са разединени. За това се погрижиха политиците. те прокараха толкова много разделителни линии през обществото, че много трудно един личен интерес ще съвпадне с нечий друг. направиха го след броженията пред Парламента на 11.11. тогава гневът на бедните ги уплаши и те решиха да не позволат този народ да постигне обединение! Но, при тази политика, бедността и мачкането на самочувствието на хората изчистват разделителните линии и народът е на път да се обедини отново! Това много ме радва! Обединението!
 4/Никак не са тъпи българите! Има една дума: Сиромах човек, жив дявол! Та, тъп дявол няма! Хората виждата кое поведение е " вървежно" и го ползват! Кой може да ги обвини?
 5/За какви ценности можем да говорим в днешно време? Хората нямат време да мислят за идеали! Те мислят как да изкарат деня! Как да вържат месеца! Душата им в кръв се къпе! Гледат как живеят ВИП овете ни, които не са произвели нищо съществено и ги сравняват със себе си! как да не ги отрекат? След време, историците ще установят една голяма дупка в еволюцията на народното ни съзнание! тя започва през 1987 и не е ясно кога ще свърши!
 6/Нямали отношение към парите! Имат, ама нямат пари! Взеха им ги! Взеха им спестеното, построеното, и кредити им вмениха и продължават да им стоварват нови дългове, та да има и за неродените! Това, ако не е наглост, не знам кое е!
   Ето! Отново вдигнах кръвно! Много ме е яд! Писна ми да обяснавам и да защитавам! Вземете се в ръце и започнете да се защитавате! Новият бюджет обещава още обедняване! но и още разделения! Хайде помислете, какво е полезно да направите и го направете! не заради моето кръвно, а заради самите вас! Това разделение, което ви пречи заедно да се борите против ограбването и подтискането на личностите ви, трябва да се преодолее! Иначе, няма как да сложим крайна дата на еволюционната дупка на народа си! ние не сме случаен народ! Имаме не 2000 години история, а 20 000 и повече. никага не сме изчезвали като народ! Създали сме 14 държави! дори сме имали повече от една едновременно! Държавите са изчезвали, поробвани, но не и народът! сега, народът е на път да изчезне! ние ли трябва да слижим край на тази дълга и велика история? Аз не искам! А, вие?
 


Тагове:   едно,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. goblenka - Извинение
05.10.2012 11:54
За пореден път се извинявам за правописните грешки. Обърках си формата и пиша на сляпо. Толкова е дребен шрифта! За да го прочета, трябва да го копна в текстов документ, но това не ми помага в редактирането. Ако някой може да ми помогне да си върна стария формат, то моля да го направи. дано разберете текста, въпреки грешките!
цитирай
2. plamo - Текста е ясен, стига този който го ...
06.10.2012 12:25
Текста е ясен,стига този който го чете да иска да го разбере!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140507
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031