Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2012 13:26 - Да се обложат пенсиите
Автор: goblenka Категория: Политика   
Прочетен: 1707 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 това е поредната тема, която излиза ГЕРБ и се обсъжда. Инициаторът е възрастен човек, може би, пенсионер, Борис Крумов Грозданов. Честно казано, не съм го чувала този човек, макар вече 3 години да е депутат. Сам ли е измислил тази глупост, някой ли му я прошепна и го накара да я повтори на глас... Не знам, но тя пъкна в медийното пространство и шокира обществото. Поредното посегателство и то спрямо една група, която е от време оно най-бедната и уязвимата. Няма начин някой да не влезе в нея, освен, ако не напусне живота скоро постижно млад. След като инвалидите са оставени на себе си и близките си, след като имаме такава опасно голяма ромска маса, без перспективи, след като отнеха традиционните права, като детски добавки за всяко дете, клас, реално добавен към основната заплата, а не както е сега, про-форма,, 5 дневната седмица с 8 часов работен дан, което сега съществува на книга за много хора, но не и на практика, пакети с храна и напитки за вреден труд, санаториално лечение за работниците, гарантирано от ведомствата, жилища, пак по тая линия, нормална възраст и стаж за пенсиониране.... Сега е ред да се обложат " тлъстите" пенсии! Половината пенсионири имат пенсии до 200 лева. Около 1/4 - до 500 лева, останалите достигат тавана. Много малка част са ощетени и претендират за сваляне на тавана. И тези крупни суми трябва да се обложат! Сигурно, после ще дойде ред на помощите! Лихвите по депозит все още са на дневен ред! В същото време, имаме един огромен сив сектор, далеч по-мощен финансово от явния, който пълни черни каси и подхранва корупцията. Само парите, които той отчислява, за да си гарантира място в тази част на икономиката е достатъчен избранициците ни да живеят комфортно и да се откажат от заплатите и бонусите, които си гласуват сами, за сметка на бюджета. Могат да се откажат и от разходите за нови возила, горива, банкети.... Вместо това, те посягат на залъка на най-бедните! Вчера един застраховател коментираше, че увеличението на Гражданска Отговорност е неизбежно, макар стандарта на българите да е толкова нисък, че много шофьори не могат да го посрещнат. Препоръката му: Като нямаш пари за застраховка, няма да караш! Тъкмо ще се намали задръстването! По същата логика, като нямаш пари за данъци, няма да живееш! Тъкмо ще намаеят разходите за социални нужди!! Велико! Бих им върнала следният отговор: Като не умеете да правите политика и да управлявате държава, по-добре без вас! А, ако няма кой да управлява тази най-древна в Европа, а може би и в света държава, по-добре да няма държава! Да се върнем към родовите общини! И без това, практически сме там!


Тагове:   едно,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Отлично!
25.09.2012 13:57
Отлично!
цитирай
2. анонимен - Невероятна наглост!
25.09.2012 14:34
Да наложат данък затова, че примерно 40 години си внасял пари на държавата и тя ги е използвала както сметне за добре, и след като вече започнат да ти дават някакви суми, за да преживееш, да ти слагат данък! Вместо държавата да плаща лихви за тези използвани от нея пари през тези немалко години, сега се получава точно обратното!
Правилно загатнахте, че този иначе безмълвен депутат е послушната пионка, която изразява гласно чужди идеи, за да запази името на един недолюбван министър Но такива са ни депутатите...
цитирай
3. goblenka - Невероятна наглост
26.09.2012 07:57
Гледам Здравей България по Нова. Една зрителка заяви, че вместо да мрънкаме, трябва да сме благодарни за това, което ни дават, защото сме били най-бедни и не можем да имаме каквото имат европейците! Защо не си казват имената! Когато работим, трябва да получаваме според заработеното, а не според милостта на боса! Ако не може да плати, да фалира! Като стигнем до пенсия, трябва да сме сигурни, че ще можем да се справяме финансово сами! В друг форум коментирахме големият дял от икономиката, зает от сива икономика. Само тази икономика, по нерегламентиран път излива толкова много пари в партийни, държавни, лични каси, че съвсем спокойно могат да пренасочат заплатите и бонусите на " облажилите се" към пенсионери, майки, болни, култура, спорт... Каквото се сетите! Аз не съм благодарна! Аз съм гневна! Отново се извинявам, че пиша на сляпо. Не мога да си оправя формата и почти не виждам написаното!
цитирай
4. goblenka - Невероятна наглост
26.09.2012 08:06
Странно! Не ми излезе коментара! Отново се извинявам за грешките, защото формата ми е прецакан и пиша на сляпо. Гледам по Нова " Здравей България" Защо не си казват имената зрителите! Една дама заяви, че вместо да мрънкаме, трябва да сме благодарни за това, което получаваме! Щом човек работи, трябва да му се плати според изработеното! Ако босът не може, да фалира! Когато стигнем до пенсия, трябва да можем да разчитаме на пенсията, че ще се справим от дата, до дата! За това сме си внасяли осигуровки! В друг форум коментираме огромния дял в икономиката, зает от сивия сектор. От него към частни, държавни, политически черни каси се изливат толкова пари, че облагодетелстваните спокойно могат да пренасочат заплатите, бонусите, без отчетните си пари към пенсионери, болни, бедни, култура, спорт... Каквото се сетите! Ама не! Бранят си ги със зъби и нокти! Да, и след 01.04.2013 ще сме обеднели, защото инфлацията расте! Аз не съм благодарна! Гневна съм!
цитирай
5. анонимен - Не, няма да го направят. Поне до д...
26.09.2012 08:16
Не, няма да го направят. Поне до догодина. Нали идват избори?
цитирай
6. goblenka - Няма да го направят
26.09.2012 12:04
Може би няма. Дразни ме фактът, че го обсъждат. че въобще им е текнала такава мисъл. Колкото повече следя политиката, повече се дразня. Сякаш са избрани, за да унищожат България, в едно с народа! Анатол Франс е казал, няма богати сред бедни, няма щастливи сред нещастни, няма такива, които са доволни от живота, ако са заобиколени от недоволни! Света не размита за нашите " елитни". Там те са толкова бедни и не известни, колкото последният ром за тях тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140537
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031