Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Не написаната, спорната, отричаната история на българите. Първото появяване на името " българи",племената, породили се от тях...
Автор: goblenka Категория: Политика
Прочетен: 140934 Постинги: 94 Коментари: 116
Постинги в блога от Юли, 2014 г.
 Започвам с дъждовете, защото, видимо, природата си е решила да се промени и го прави. Какво още трябва да направи, за да проумеят нашите управници, че трябва да се съобразят с това и да го включат в работата си като фактор? А, гражданите? Кога ще наблегнат на превенциите? Застраховки, аварийни групи, оборудване, подсилване на диги, изграждане на такива, места за евакуация, предупреждения за евентуално бедствие, даващо време на хората да реагират... Кога? Кога ще спрем да се радваме, че сме се отървали само с материални щети? Сякаш, можем да се справим с тях сами? Кога ще станем отговорни към себе си и имуществото си? Аспарухово още не е решило основните си проблеми след потопа и вече се връща старото! Ще се палели, защото им рутят незаконните постройки! Ама, плащали данъци! Нямало къде да идат! И? Ще останат там, предпоставка за ново бедствие? На никого не му е добре, да му съборят дома, без алтернатива! Но, трябва да се замислят, какво е, ако го оставят! За най-бедните има "жилищно настаняване" от общините! Ама, не щели на село! Искали в град! Май, при такива претенции, трябва сами да се погрижат за проблема си. Да си наемат квартира, което е доста по-скъпо, или да ги приеме близък, приятел... Може и да си купят, ако имат пари, или възможност за заем. Такива са алтернативите за всеки гражданин! Защо да има различни за хората от Аспарухово! Временното настаняване си е временно! Пътят на пороите трябва да е свободен! Превенцията е задължителна, за да се намалят, а ако може и да се избегнат материалните щети! Прекалено бедни сме, за да пренебрегваме тия щети! Сериозно трябва да заработят контролните органи по отношение дърводобив, екология, строителство и надзор... Обгрижването на водоемите и техните защитни стени, горските и полски стражи, следящи за умишлени, или не умишлени палежи, системи за предупреждение.... Самите хора са отговорни за това, дали да са минимални пораженията, или не големи природни събития да водят до погром!
  КТБ! Какво става там и какво още се мъти! КТБ беше един експеримент и то успешен! Всяка една банка може да бъде сготвена и изядена по тази схема от същите хора, които замислиха и направиха този експеримент. Сега се сочат за виновни един - друг, втори, но не и истинския. Цв. Василев и Пеевски не са истинските виновни! Те са действащите фигури на шах матната дъска, но ги мести друг! Двамата шахматисти остават невидими за широката аудитория и спрямо тях не се предприемат никакви действия. Напротив! Те играят и извън полето, настоявайки да се налеят още средства в КТБ, да се одържави и продаде, да се компенсират на 100% влоговете... Не чувам: "да се издирят и върнат липсващите пари", "да се осъдят виновните за тия липси и сриването на банката". На мен ми омръзна да плащам загубите, нанесени на страната и на мен, персонално от такива схеми, а авторите им, да трупат капитали!
  Влаковата катастрофа. Изговори се и се изписа толкова много, преди да стане ясно, какво и защо е довело до нея. Има жертви, ранени, материални щети! А, БДЖ забранило на оцелелия машинист да говори! Да каже какво е станало! Защо? На бърза ръка обявиха за виновен починалия! Защо? Той не може да се защити! Има вдовица и сираци, които също са жертви! При това, сочени с пръст, като семейството на "виновиня"! До кога така? Защо го позволяваме? Защо първо не се намери отговор на въпроса какво е довело до тази кастрофа, как се е стигнало до нея и тогава да сочим с пръст? За мен е признак на вина, забраната машинистът да говори. Бог да прости загиналите и дано бързо се отърват от травмите оцелелите! Това, за оживелият машинист едва ли е възможно! Винаги съм съчувствала на водачите на катастрофирали средства за масов транспорт. Много рядко вината е тяхна. Обикновено става дума за технически проблем, или организационен. Претоварване, ако е товарен, зле подреден и укрепен товар, старо возило, про форма направен преглед преди тръгване, претоварен водач, за което той не е виновен, но все той отнася вината.
 Евро политика: Тече много интересен период, в който се структурира управителното тяло на съюза. Нашите депутати декларират амбиции за активна, про българска политика. Браво! И, хоп! Ритане по кокалчетата и там! Европейците искат Кристалина Георгиева за външен министър, ама Станишев не ще! Съответно, ръководството на БСП у нас, в едно с кабинета в оставка започват анти кампания! До последната секунда ще И пречат, опитвайки се да наложат свой кандидат. Кого? Станишев? За него няма номинация. Бареков? И за него няма! И, слава Богу! Но, това е знак! Знак за активната "про българска" политика, която ще водят нашите евро депутати! Същата, каквато водят и у нас! Т.е, анти българска!
  И стигаме до поантата: Всички искаме про българска политика, обществена отговорност, социална стабилност, сигурност в къщи, на работа, на улицата, толерантни отношения, законност... Никой не дава своя дан за това! Но, няма как те да бъдат "лични и персонални"! Те са категории в множествено число и за това трябват общи и еднопосочни усилия! Има ли ги на лице? Няма ги! От най-ниското ниво, до най-високото! От най-затънтената точка, до пъпа на нашия свят - Брюксел! Извън нашия свят нямаме влияние. Та, какво тряблва да се промени, за да получим каквото искаме? Ние! Нашето мислене и поведение! На всеки от нас! Ще стане ли? Не! Всеки е насочил показалец на някъде, но не и към себе си! Помислете! Какви са персоналите ви отговорности? Потенциалните възможности да помогнете за постигане на желаните условия на живот. Насочете пръст към себе си, защото, колкото и да сте малки, вие съществувате! Значи, имате тегло, заемате място, оказвате влияние върху нещата! И електронът е малък, невидим, ама от него зависи, дали едно вещество ще е едно, или друго!
Категория: Политика
Прочетен: 1021 Коментари: 0 Гласове: 0
  Дързост и красота ряпа да яде по брой серии! Ама пък, нашата е като индийски сериал! Сълзи, сълзи и пак сълзи!
  От къде да почна? Айде от влаковата катастрофа! Кой крив, кой прав, ама - пострадали много, щетите - сериозни... Итересни коментари. Значи, машинистът вероятно е починал преди катастрофата, ама помощнкът нямал право да кара влака в този участък. Все пак - карал. Имало знак преди този участък, да се намали скоростта на 80 км/ч, ама влакът влязъл в него не с очакваните 40, а с 80! Трасето било новичко и няма причини, няма как то да е виновно за катактрофата. Вероятно, машинистът е виновен. Превишена скорост! Сиреч - човешка грешка! Да, ама той мъртъв! Той да, ама семейството му живо! На неговата възраст, сигурно има жена, деца, родители! Кой помисли, че те изживяват кошмар? Човекът го няма! Сочат го с пръст, като причина за смъртта и нараняванията на 60 човека! Материалните щети за чия сметка са? Той е виновен и за тях! Всичко това, изговорено и изписано, преди да са изследвани причините, преи да е направено заключението. По нашенски! Да определим виновния! Да го посочим с пръст! После?
  Отново КТБ! 3.5 милиарда изчезнали! Документи -изчезнали! Замесени в скандала лица - изчезнали! Но! Няма свързаност с партии! Бюджетът ще гарантира влоговете?! Как ще го направи? Като налее в банката изчезналите 3.5 милиарда! Ама, това щяла да го направи държавата, в полза на вложителите и бюджетът нямало да пострада! Как ще стане това? Само със заем, за да не се увеличи дефицитът! Кой пълни бюджета и кой плаща държавните заеми? Народът! И, като изчистим излишното, остава: едни хора се нагушили с 3.5 милиарда! Трябва да ги има тия милиарди, като гаранция за влоговете в друга банка, наречена депозитар. Къде ли са те и коя ли е банката? Защо не се покрият тия липси от там, до като трае разследването, а трябва държавата да налее съответната сума? После, влоговете се местят в дъщерна банка. Защо дъщерна? При каква лихва? Тя читава ли е, тази дъщерна банка, или ще се източи по същия начин? Нали управителното тяло е пряко свързано с това на КТБ? Има ли и какви са паричните потоци между двете банки? После щели да я продадат. Дали тази бъдеща продажба не е една от причините за сриването И? Дали някой не си я е пожелал преди това и тя не е била сготвена за него? Много се изговори кой е виновен, кой се е облажил! Ама, кой ще компенсира преследваните от прокуратурата за това, че са казали истината преди тя да бъде призната? Ще се свържат ли накъсаните нишки в досиетата, та да се проследи пътя на парите и на хората, които са ги взели? Ще се разбере ли, кой е унищожил част от документите? Ше се върнат ли изобщо тия пари? Този филм, в различни вариации сме го гледали много пъти! Фалирвали са се така държавни фирми и банки, източвали са се фондове, после, едни хора остават за винаги в чужбина, но с дебели сметки, а ние плащаме и преглъщаме никаквите обяснения и оправдания! Не знам до кога!
  Отново Станишев! Принца на соца! Да, ама е депутат в ЕС! Щеше да става евро комисар, ама се отказал! Той и евро депутат не щеше да става! Бил нужен у нас! Оказа се, че не е толкова нужен и замина! Явно и в комисариата не е тужен, за това решил да си остане лидер на ПЕС! Да, ама аз подочувам, че те си номинирали друг за този пост. Тогава? Какво ще си го правм принца? Остава му една сигурна и не лоша доходна и престижна позиция: лидер на КБ /Коалиция за България/. Е! На Моника това не и стига, ама, по-добре така, от колкото без позиция!
  Иначе, природата си продължава да злобее. Залива ни с порои и градушки. Права е. Заслужили сме си го. Много хора си работят за слава, макар да искат пари... Но, според нашите управници и работодатели, славата е нещо, което може да замени парите. То не е и слава, защото тия хора са безименни. Просто, в статистиката пише, че еди колко си човека си чакат заплатите от месеци! Няма наказани работодатели за това, че източват семейните им бюджети! Няма лихви и наказателни такси за просрочието. Но пък, за закъснелите плащания към НАП, банки, енерго, ВиК, телекоми, газ... Потърпевшите работници са виновни и ако намерят пари, трябва да платят и лихвите, и таксите, че и да загубят доброто си име и да нямат права за нови кредити, или толеранс! Това е у нас! Така са гласувани и приети в практиката нещата! И, не смейте да боледувате! Болниците нямат пари! Парите са за спасяване на КТБ! Ако все пак решите, подгответе си чаршафи, храна, лекарства, консумативи и пари. Никой няма да ви лекува без пари! Гледайте да боледувате през лятото, най-късно - през есента, защото през зимата трябва да си носите и "топло"!
  Оле, оле, оле! В кой век живее България? На кой континент? Нищо, че се пъчи, че е в ЕС! В НАТО! Смята се за цивилизована!
     ..... Думите ми свършиха! Нещата са такива, че за тях няма думи!
 

Категория: Политика
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове: 2
Да ме извини авторът на този филм за това, че му взимам заглавието! Моля! Но, това е истината! Сергей си "отива"! Той мисли, че отива в ЕС! Да "оправи" 500 милиона страдащи европейци, ама... Ние, българите си отдъхваме, а да му мислят европейците! Пък, по-всяка вероятност, може и да им се размине! Все пак, година и нещо, той се скъса да доказва, че не е добър политик, а изпълнител на чужда политическа воля! Така че, може и да остане без пост и тогава... Горката Моника! Ще трябва да измъдри нов проект, та да им тече в сметките! Ама, тя си може, така че, какво да я мисля! Мисля за нас си. Щото, не само Моника може! Има стотина "можещи", дето не можем им наплатим моженето! Та, това ме тревожи рано сутрин! По нощите съм станала и мисля, мисля... Нищо не измислям! Те, можещите си се оправят, щото, кой пък им пречи? Те си се карат, блъскат се за място и черпак, пък накрая се разберат и седнат на голямата трапеза! Уж бедна, уж няма, пък все има! За тях! Май, на последък наистина няма, защото, подобно на Царя, почнаха да взимат на зелено! Взимайте заеми и правете бизнес! Това беше политиката на царя! Много скоро беше и няма будали, които да се вържат сега.За това, направиха лобистките закони, заеха ключови постове, сключиха дългосрочни договори и си вързаха сметките! Ще им капе дълго за напред! Ама от къде? От нашата кръв! Не сме платили дълговете от царя! Към този дълг ще добавим дълговете, оставени ни от това правителство и този Парламент! Пък нека пак си се лъжем, че за всичко е виновен Борисов и ГЕРБ! Те, че имат много грехове - имат! Спор няма! Ама, дългове не са ни оставили! Плащаха дълговете на тройната! Който и да вземе властта, ще продължи това дело, ама ще плаща и дълговете на това управление, дето се именува: "Кабинетът Орешарски"! Някой вярва ли, че Орешарски управлява? Та, мисълта ми беше, за това, че Станишев, подобно на "Кабинета Орешарски", най-сетне склониха да сдадат властта! Не е доброволно, ама важен е резултатът! Сега? На къде? С кого? Много ми се иска, БСП да се поеме от човек, с наистина леви идеи и по-важно, с леви цели! Защото, наричаме БСП "левица", ама тя, в действията си е ултра дясна! Много ми се иска и новият кабинет, да има про българско мислене и по-важно - цели, защото, до сега целите бяха про ЕС, про НАТО, про Путин, про ДПС, не про турци и мюсюлмани, ама не про България! Иска ми се, ама, ако пак се водим по познатите риторики, по познатите симпатии и антипатии, ако следваме познатите политици - няма да стане! По конституция, народът, т.е, избирателите, са суверен! Крайно време е да го осъзнае и да започне да се държи като такъв! Не го ли направи, продължи ли да следва, вместо да води, да ляга край пътя, защото "избраните" минават, няма да стане неговата никога! Слугите ще продължат да се държат като собственици на страната и на народа, както и на всичко, което ще се роди и произведе в нея!
    Такива ми ти работи. "Момчето" може и да си отива, ама, кога народът ще се върне? От АДА! Той отиде там, следвайки "водачи"! Кой водач ще го върне от там? И, тази мисия не е нито лява, нито дясна! Тази мисия е над мисиите и е пред мисиите! Мисията е самият народ! Ще го разбере ли, или пак ще се юрне след някого! Примерно, след Бареков? Не знам! Има една наша вярна дума: Каквото си направиш сам, никой не може да ти направи! Това зло, от което не можем да се отървем толкова много години ние си го докарахме! Можем да го преборим само, ако спрем да сънуваме и почнем да мислим! То, вярно, че мисленето вече не е модерно, ама... Налага се! Ако искаме и за напред да има България и българи...
  Е! Стига! Добър път на момчето! Дано европейците са по-умни и по-мислещи от нас! Пък и, дано и ние почнем да мислим!
Категория: Политика
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140934
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Юли, 2014  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031