Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Не написаната, спорната, отричаната история на българите. Първото появяване на името " българи",племената, породили се от тях...
Автор: goblenka Категория: Политика
Прочетен: 140899 Постинги: 94 Коментари: 116
Постинги в блога от Декември, 2012 г.
 Тази нощ изпращаме 2012 и посрещаме 2013та!
  Какво да кажем за тази, която си отива? Първо, не е последната! Урра! Второ - беше най-скандалната от демократичния ни период! Би трябвало са сложа кавички на " демократичен", ама - ней се! Доказахме на себе си и на света, че недоверието в институциите е основателно! Че кражбите и обирджийството на всички нива в страната са факт. Колега, блогър е постнал, че сме на първо място в света по ограбване на страната и народа! Сбогувахме се със светли имена. Днес чета, че и Домна Ганева се е преселила на по-добро място! Защо ли това райско място е станало синоним на Ада? Нека всеки си отговори сам.
  Какво да  очакваме от новата година? Очакваме да се позатвори ножицата на богатството у нас. И това ще започне като процес, иначе, държавността рухва! Трудно ще го усетим, но ще започне. Ще се промени и имиджът на институциите. Предстоят избори и трябва да се търси доверие и подкрепа! За да имат контрол над кормилото на живота, трябва да спечелят достатъчно доверие, за да формират кабинет, или поне да са опозиция в Парламента. И това иска много време, та ще трябва да се задоволим само в едно предугаждане на промяната. Ще има много по-будно и активно общество, много претенции и част от тях - удовлетворени! Ще се затяга дисциплината! Всякаква дисциплина! Изобщо - ще станем свидетели на бавен завой в добра за народа и страната посока!
 На всички вас, на всички българи, желая много радост, щастие, по-малко тегоби и повече шансове! Честита Нова Година! 2013та!
Категория: Политика
Прочетен: 1528 Коментари: 0 Гласове: 0
Довечера е Бъдни вечер, а утре - Коледа. Празнуваме празника на доброто, любовта и светлината, чието олицетворение за нас е Христос. По този повод искам да пожелая на всички и на себе си: Слаби врагове и силни приятели! Ясен път и много сътезатели, които се борят да са първи в доброто и да пождават непрестанно злото! Желая на всеки да не губи посоката, да не остава сам и без сили, а винаги до него да се оказват хората мили. Моля ви, не се предавайте, а се борете! Не бъдете готови пред всяка спънка да спрете! Дори да сте паднали, станете и напред продължете! Няма да останете сами! Доброто е навсъде и ще ви спаси! Весели празници и успешна Нова Година!
Категория: Политика
Прочетен: 647 Коментари: 0 Гласове: 1
Здравейте! Днес ще бъда много кратка.Едва ли е имало човек, който да не чака 21.12.2012! Едни със страх, други с любопитство, трети - с надежда. Аз бях от последните. Надявах се страхът около тази дата да накара хората да пренаредят ценностната си ситмема, да отворят душите си за добротворство, човечност, духовност. И, това не се случи. Сега се надявам, да видя някаква еволюция в тази посока. Иначе, ден преди датата, но пък, на огледалната, според Алена дата 20.12 си отиде Калата. Той ли бе единственният достоен за спасение българин? Ако има някъд ад, то той е тук, в България, в ежедневието, мислите и чувствата на хората. И, наистина, нямаме нужда от пазачи, защото ние пречим на всеки да излезе от него. Наблюдавам най-лошите черти на Бай Ганьо край себе си. Например: "Ако имам много ябълки, ще изям една, другите ще ги нахапя!" " Не искам аз да съм добре, а искам ти да си зле! " "Аз съм съвършен, а ти си нищо и за това, ще те смачкам! Дори и да не съм, смееш ли да ми го кажеш? Пак ще те смачкам!" " До мен и след мен - потоп!" Е, Потоп не идва, но разрухата е тук. Материална, духовна, институционална! Остава ми да се надявам, че нещо е предивикало такова едно пренареждане и след не много време, ще видя резултати, но... Много искам датата 21.12.2012 да е преломна за България! Ако и вие искате това, покажете го няка!. Моля!.
Категория: Политика
Прочетен: 601 Коментари: 0 Гласове: 0
 Здравейте! Скоро не съм писала. Днес е Инажден и аз желая всичко най-добро на именниците, а на всички - най-късметлията за полазник!
 А, иначе, днес е 20.12.2012. Според Алена - огледална дата, на която чоже да очакваме интересни събития. Може и да сме дочакали. Почти цяла България е блокирана от снега. Интересно, интересно... колко да е интересно, Като всяка година имаме такива новини. Значи, няма да е това събитието на огледалната дата. Но, още е рано. До вечерта има време.Според фаталистите, утре, по обяд ще настъпи края на света. У нас. Съобразно часовите пояси, и в останалите страни. Не знам кой как си представя този край и как се подготвя за него, но знам, че рационалистите не си губят времето с мистика. Ето какви новини произведоха те:
 1/ България е на 38 място в света по износ на " черни пари" в офшорни сметки. В ЕС, пред нас е само Полша. Да не ви излъжа в точността на цифрата, ама е над 16 милиарда. Сравнете я с БВП и ще видите, че е около половината. Е!  С 2-3 милиарда по-малко. Помислете колко проблеми можеха да се решат с тия пари, ако си бяха влезли нормално в бюджета! Та, тия " спестители", въобще не се вълнуват от календара на маите и техните пророчестваааа.
 2/ Все още не можем да си намерим правист, достоен да попълни Конституционния съд, а ни трябва и Главен прокурор! А, сега де! Не намираме един, а ни трябват двама! Пък що така нямаме? Дали заради процедурата, дали е заради многото амбициозни юристи, дали е, защото няма достатъчно почтен професионалист, който да бъда приет от всички?
 3/Колко хиляди българи, забравих числото, ама беше 5 цифренно, ще посрещнат празниците, а и края на света без заплати. То, за края на света не им трябват пари, ама за празниците... Фирмите имали финансови проблеми. На хората от Сопот им изплатили по една заплата и банките я прибрали! На тези, дето имат кредити. То, кой няма? Да, ама те от септември живеят на магия, с по 60 лева. Това значи, че и втората заплата ще им я вземат! Пък и лихви са натрупали... Вчера, една зам министърка обясняваше на хората от Института по земеделие, че са успели да съберат пари само за една заплата. От къде да им наемрят и за втора, като няма? Но, тя, със сигурност си е взела заплатата! Не е прескачала месец! И, със сигурност, тя е най-малко 3 пъти по-висока от тази, за която чакат въпросните хора!
 4/ Една учителка, смазана от житейски и професионални проблеми се явила в нетрезво състояние на работа и танцувала. Следва арест, уволнение, общо национално поругаване, опит за самоубийство... Аплодисменти! За медиите, които произведоха сензация и я осребряват вече седмица! За образователната система, която е вързала ръцете на учителите, но пък е развързала тези, на родители и ученици, така че, класните стаи не са за учене, а зверилници! За психолози, за социални служби, за полиция, дори за парламента! Тази жена е молила за помощ, но не е намерила. Това се съобщава от психолог. Цяла България научи за битовите И проблеми, само социалните не са знаели. А, тя има деца. И службите за закрила на детето нищо не знаят! Тази жена да не е била невидима? Няма съседи, колеги, приятели, роднини? Как никой не е подал сигнал, че тя е в дълбока криза! Как парламентът не изработи закони, а полицията да ги прилага, за да се стопира детската престъпност, саботирането на учебни часове, тормоза на ученици над ученици и учители, вандализма... Не могат да се оправдаят, че не са знаели за такъв проблем. Твърде много случай бяха разгласени. Как не намериха начин да санкционират родители, които не могат да си контролират децата? Нещо повече: поощряват ги да показват на какво са способни! Но, не по учение! А, сме паднали 12 позиции по образованост! Тръгнали да събират пари за жената! Как не проумяват, че тя има нужда да се изчисти името И! Нейното и на децата И! Защото и тримата са жертви! Употребени и изплюти хора! Употребени от всички, които имат някакво отношение, макар и малко към случая.
 5/ По време на ловен излет, двама се простреляли взаимно. Единият бил от дружинката, другият имал вила в района, но и двамата имали законни пистолети, с които се убили. Те това е една приказка, по фантастична от Хари Потър! Ловецът е убит с един изсрел в гърба, като е починал на място. Другият е убит с 6 попадения. Няма данни да е имало и други на мястото, нито да са стреляли. Та, как простреляният и починал на място, прострелян  в гръб, е прострелял другия 6 пъти и то без празно! Всичките в целта? Та, пили ли са, не са ли, карали ли са се, ако да, за какво - не ми е важно. Важно ми е, как двамата, останали на саме, решават да се стрелят и как аджеба, простреляният в гръб е отвърнал 6 пъти?
 6/ Благотворителност! Да! по празниците имаме кампании. Показни! И, както се вижда, никак не са благотворитени. Събраното наистина се дава за такива цели, но организаторите си гонят репутация и реклама, участниците - също, отчисляват се някакви пари за ДДС, за организационни разходи и най-важното, може да се оплюе някой, който не желае да се впише в схемата. А, нали благотворителността е доброволна? Нали всеки дарител дарява колкото може, или колкото желае? Защо тогава очерниха Криско?
  Та, утре, на обяд, у нас трябва да изпратим познатата ера и да посрещнем новата. Край на света, във физическия смисъл няма да има. Бедствия може и да има някъде. Винаги е имало, но глобално - не! Но, за новото време трябва нов манталитет, а ние нямаме! И през ум не ни минава да си пренастроим мисленето и отношенията към изискванията на новото време! Изброените теми не са единствените. Списъкът може да се продължи още много дълго, но и коментарите са едни такива... Аз искам! На мен ми пречи! Няма да плащам заради някого си! Защо някой ще ми пречи да си живея както си искам? Никъде не чух, не прочетох: Трябва да направим това, или да не правим онова. Трябва да се преборим с това, да попречим на онова, да помогнем да се случи... Но, постараха се да ми обяснят, че щом не искам да дам специални преференции на славяни от ЕС, Русия , Македония и Сърбия, да дойдат с парите си тук да правят бизнес, България ще изчезне от политическата карта! Хора, които изнесохте тия 23 години на гърба си, без да емигрирате, вие как мислите? Трябва ли да се продадем, за да има свежи пари за износ в офшорки? Или, трябва да се събудим, да напишем наши правила и да ги наложим?
  Иначе, утре е краят на света! На познатия свят! Какъв свят ще дойде? Непознат? Нали днес залагаме вида на утре? Какво сме заложили? То, непременно ще дойде и нямаме време да го спрем, или променим, но... Можем да помислим за в други ден! Постарайте се!
Категория: Политика
Прочетен: 753 Коментари: 0 Гласове: 0
Днес е празник! Няма да говоря за проблеми. Искам да поздравя всички именяци и да им пожелая най-хубавите неща, които може да им донесе бъдещето! Много радост, удовлетворение, успехи, здраве, по-малко и по-хрисими врагове, по-малко завистници и повече приятели! Много любов! Много здраве! Нека да не остава празна трапезата им! И портфейлите им! И сърцата им! И домовете им! Да ви е живо, здраво и щастливо името!
Категория: Политика
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140899
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Декември, 2012  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31