Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Не написаната, спорната, отричаната история на българите. Първото появяване на името " българи",племената, породили се от тях...
Автор: goblenka Категория: Политика
Прочетен: 140559 Постинги: 94 Коментари: 116
Постинги в блога от Ноември, 2014 г.
09.11.2014 08:21 - Ново начало
 Ура! Имаме нов кабинет! Нов Парламент! Шарени! Като черга! Като халище! Вярно, че е изтъкано от развалени чери и халища, един вид, рециклиране, ама.... Това имаме като материал. Повече от половината избиратели не искат таква нещо! Искат новичко! Искат, ама няма от къде! За това, щат - не щат, ще си ползват това! А, волята на тия, дето отидоха до урните е зачетена. Отразена е в трудно родения кабинет и трудно конструираното парламентарно тяло. Ако това беше трудно, да не говорим за разписването на обща програма! Да не говорим за промяна в мисленето и поведението на избрани и избиратели! На всички ще кажа едно: България е смъртник! Дали ще се спаси, или ще И поръчваме ковчег, зависи от поведението на всички! Който е имал куража, или просто така му се е искало, вече е сменил "кораба"! Но, не са малко тия, дето искат да си го спасят! Аз съм от вторите! Ние, нашият кораб, се намираме в открит океан, в условия на тежка буря и с множество пробойни. Трябва да се доберем до тих залив, да поправим "кораба" си и тогава, пак да плаваме. Трябва да го направим с наличния екипаж, подпомаган активно от пътниците! Да се караме, да се бием, да си пречим, това не е правилно поведение. Да, ама точно това се прави! Срещу всеки избран има какво да се каже и се казва! Срещу всяко предложение има какво да се каже и направи, съответно - казва се и се прави! Учудващо ли е тогава, че корабът ни се накренява, готов да потъне? Пиша всичко това, за да апелирам: бъдете активни в предложенията си, в критиките си, но не бъдете просто отмъстителни! Бъдете конструктивни. Тия са хората, които удържат "кораба" на вода! Към тях си отправяйте посланията! Имаме един пасажер, който е толкова добър плувец, че не се бои от крушение! ДПС! Бих искала, и останалите формации да се научат на това! Само тогава, ролята на ДПС ще бъде намалена. Ще се намери баланс в силите. Вместо това, виждам как всеки е срещу всеки, а ДПС си оборудва спасителна лодка! Може си го! И, да си я изведе до пристанище може! Трябва всички да научим урока, който те са научили! Иначе, само ще мърморим за Бат Сали, за Четин Казак, за Пеевски, за многото политически назначения и мърморенето, че Близнашки ги бил махнал по политически причини! Винаги съм се дразнила, когато някой безнаказано прави нарушения и чрез тях провокира други противодействащи нарушения, а после настоява второто нарушение да се санкционира! Такава е тактиката на ДПС! Доста успехи им е донесла! Овладели са цели сектори от икономиката и са постоянен политически фактор!

 Иска ми се да спомена нещо за новата управленска програма, което ме притеснява. Решенията за пенсионната система. В опит да се съкратят разходи, посяга се на инвалидните пенсии. Поне, такова предложение има. Увеличава се драстично възрастта! Това, на фона на болното население, което няма пари да се лекува, на застаряващото население, което пазарът на труда отхвърля. Една жена на 45 години много трудно си намира работа, независимо от ценз и умения! Застаряващите мъже също ги взимат предимно за пазачи, или за тежък, ниско платен труд! Схемата, по която се изчисляват пенсиите ощетява хората, които в последните години са били на ниска заплата! А, те нямат избор! Или приемат ниска заплата, или са без заплата! Значи, без пенсия! Изискването за все повече години стаж също е проблем! Много хора в активна възраст имат трудов стаж, който не могат да докажат! Нямат осигурителен стаж! Как те ще се пенсионират? А, тези, които се грижат за инвалид? Те също нямат стаж и не могат да съберат! Уж има асистентска програма, но тя е с много ограничен капацитет! Казват: работещите плащат за пенсионерите, а следващите поколения работещи ще плащат техните пенсии! Нима? При намаляването ежегодно на броя работещи в активна възраст? При огромната разлика в заплащането на различните поколения? Да не говорим, че при смърт преди пенсиониране, правото не се унаследява! А, да! Има частни пенсионни фондове, в които се набират пари за втора пенсия на родените след 1961-ва. Тези сметки се унаследяват! А, родените преди това? Техните пари на 100% са в публичния фонд! Не, че 5% стигат, за да се набере достатъчна сума за лична пенсия! Вноските за професионално осигуряване на категорийни работници, родени преди 1961-ва също са в публичния фонд. Те също не могат да се пенсионират, при постоянните промени! А, какво да кажем за достъпа до здравеопазване? За качеството му? За НЗОК, за фонда за редки заболявания? За фонда за лечение на деца в чужбина? Много тежки проблеми в областта на социалната политика и в трудовата заетост, както и в областта на доходите има да се решават! Това е животът на всеки един от нас! Мислите ли, че с постоянното междуособно биене ще постигнем нещо? Не! Само, ще отворим вратите на нови експлоататори, които ще ни смучат кръвта редом с нашите! Иска ми се да повдигна въпроса и за единството на нацията! Много политици и партии съществуват само благодарение на нейното разединение и противопоставяне на частите! Моля ви, да не се поддавате на такъв вид внушения и пропаганди! Вредим на себе си и ги правим силни! От векове живеем заедно! Ако държавата оцелее, ще продължим така! Трябва да се приемаме, да се уважаваме, да се разбираме! Нуждите ни са еднакви! За целта трябва да забравим каквито и да било допълнения към законите! Няма такова нещо, като дискриминация, или анти дискриминация, за да се изравни статус, или да се скрепи общност! Те не скрепяват, а разделят! Има закон по принцип! Има и институции, съществуващи, за да го прилагат и защитават! Това стига!

   Много ми се щеше да засегна пак КТБ, но, не виждам смисъл! КТБ е тест! Следете какво ще стане и ще видите, дали банковата система е в риск, или не!

   Важна ми е и цената на горивата. На скоро научих, че тя е паднала драстично по борсите, но не и по колонките! А, това е определящ ценообразуващ фактор! За качеството им да не говорим! И за него излезе една стряскаща информация! Като се замисля, всичко ми е важно: от дух и култура на народа, през образование, квалификация и рализация на всеки човек, през лична, обществена и национална сигурност, през развиваща се икономика, която да вдигне доходите, през грижата за стари и болни наши сънародници.... Не знам, за вас дали тия неща са важни, или са само тема на разговори в свободното време. Дано да са ви важни и да сте активни! Дори да е една тема! Моля: бъдете активни!
Категория: Политика
Прочетен: 1197 Коментари: 1 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: goblenka
Категория: Политика
Прочетен: 140559
Постинги: 94
Коментари: 116
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Ноември, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930